Локо София изпусна да победи ЦСКА в силен мач, 1:1 на Надежда


А. Франгов

Локо София изпусна да победи ЦСКА в силен мач, 1:1 на Надежда

Локомотив (София) пропусна да победи като домакин ЦСКА в столичното дерби от 13-я крг на „А" Група. Двата отбора показаха красива игра, но все пак „железничарите" имаха няколко добри възможности, пропуснати от нападателите в червено-черно. Головете отбелязаха Здравко Лазаров за ЦСКА в 45-та минута и Иван Бандаловски в 62-та за Локо.

Изненадващо малко зрители бяха на стадиона в кв."Надежда" за да гледат срещата - около 2500 привърженици на двата отбора все пак се постараха да създадат добра атмосфера и тя явно подейства на футболистите, защото по-голямата част от мача се игра на сравнително високи обороти, а атаките и головите положения не спираха и пред двете врати.

Двата тима започнаха равностойно мача. Все пак първото по-сериозно положение бе за ЦСКА в 8-та минута. След колективна грешка в защитата на Локо топката попадна в Здравко Лазаров, който от воле нацели напречната греда на вратата пазена от Бонджулич. Две минути по-късно Иво Иванов получи контузения, и наставникът на Локомотив го замени с Иван Пасков.

В 15-та минута Лазаров стреля добре от пряк свободен удар в горния десен ъгъл на вратата на Локомотив, но Бонджулич се намеси адекватно. В 22-та минута дойде и първото сериозно положение за домакините. Зоран Балдовалиев стреля изненадващо от около 22 метра, Беконо не помръдна и топката като по чудо се отклони от горната греда. В 29-та минута футболистите в червено-черно спретнаха бърза контраатака която завърши с неточен удар на Балдовалиев.

В 37-та домакините имаха претенции за дузпа. След изстрел на Балдовалиев топката се удари в ръката на Иван Иванов, но Ристосков прецени, че това е било неволно. В 41-та Пасков стреля добре от пряк свободен удар, Беконо пак не помръдна и топката мина на сантиметри от вратата на ЦСКА.

Малко преди края на първата част интересните ситуации в мача не спираха пред двете врати.

В 45-та минута Виданов намери Здравко Лазаров. Електричката хитро се измъкна от Дзаферович и с лек, техничен удар матира Георги Марков и Бонджулич - 1:0 за ЦСКА.

В ответната атака домакините бяха близо до изравнителното попадение. Балдовалиев стреля силно от воле сам срещу Беконо, на камерунският страж на ЦСКА с блестящ рефлекс изби. Така на почивката резултата бе 1:0 за ЦСКА, но домакините пропуснаха повечето добри положения за гол.

Веднага след подновяването на играта футболистите на Драгомир Окука се хвърлиха в атака. Все пак „армейците" се бранеха добре, но все пак в 62-та минута логичното се случи. Зоран Балдовалиев центрира от корнер, и Иван Бандаловски с примерен удар с глава матира Беконо и защитата в червено. Две минути по-късно „железничарите" можяха да стигнат до пълен обрат. След добра атака резервата митев се откъсна от защитник в бяло-червено, но стреля изключително неточно.

В 70-та минута гостите имаха претенции за дузпа след като падна в наказателното поле, но на повторенията ясно се видя, че непозволена игра не е имало. Шест минути по-късно, Локо пък искаха 11-метров наказателен удар, след сбъсък на Дзаферович за една висока топка в наказателното поле пред Беконо. Все пак и в двата случая Христо Ристосков остана безмълвен. В следващите две минути Евгени Йорданов и Здравко Лазаров отправиха изстрли към врата на Бонджулич, но неточни.

Три минути преди края Балдовалиев стреля добре от пряк свободен удар, но Беконо се намеси. В продължението от 5 минути домакините имаха две добри възможности да вземат трите точки в мача, но късметът спаси „армейците". В 92-та Богданович стреля с глава в ръцете на Беконо, а в последната 95-та минута удар на Шпишич бе избит от голлинията от Иван Иванов.

Така двата отбора си поделиха точките и завършиха 1:1, като това е трети пореден хикс за ЦСКА. Ако Левски победи Славия в утрешният двубой на ст."Георги Аспарухов", то разликата на върха ще се стопи на едва една точка. Локо София пък се изкачи на пето място с 21 точки.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЦСКА 1:1 (0:1)

0:1
Лазаров 45
1:1 Бандаловски 62

ЛОКО (СОФИЯ): Игор Бонджулич, Добрев, Марков, Дзаферович, Бандаловски, Атанасов (61-Митев), Шпишич, Иванов (11-Пасков), Дяков (82-Златински), Балдовалиев, Богданович (Галев, Лопеш, Коилов, Джилас)

ЦСКА: Даниел Беконо, Виданов (85-Зе Руи), Котев, Иванов, Машадо, Янчев, Мороз, Златинов (61-Йорданов), Тодоров, Да Коща (85-Чипев), Лазаров (Велинов, Бранеков, Тонев, Гунлаугсон)

СЪДИЯ: Христо Ристосков

СТАДИОН: "Локомотив", София - 2500 зрители

Снимка: Спортни

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
269