Радуканов: Не сме Реал, не можем да купим Роналдо


В. Мухарски

Радуканов: Не сме Реал, не можем да купим Роналдо

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов е доволен от новите поълнения на отбора. Наставникът на "червените" не съжалява, че в тима не бе привлечен Галин Иванов от Славия, като заяви, че се е съобразил с реалностите. Младият специалист, споделя пред "Труд", че ЦСКА не е Реал (Мд) и отбора не може да си позволи да купи играч като Кристиано Рондалдо.

"Длъжен съм да работя с тези футболисти, с които разполагам. Убеден съм в качествата им и знам, че няма да ме подведат. В една селекция винаги може да се търси още и още. Но се съобразявам с реалностите. Не сме “Реал” (Мадрид) да си купим Кристиано Роналдо", заяви Радуканов.

"Половината от футболистите са на възраст до 21 години. Това е бъдещето на ЦСКА. Наред с отбора за пролетта градим основата на един тим, който може години напред да е гръбнакът. Искам всички да бъдем в един екип. Само с общи усилия нещата ще се получат. Има още две седмици до мача с Левски. Следователно играчите ми разполагат с време да се борят. Аз знам, че ако пусна някого от новите, няма да ме подведе. Млади момчета са, учат се на обстановката в ЦСКА", категоричен бе младият наставник.

Той говори и по повод предстоящето дерби с вечния съперник на 26 февруари:
"Ще цитирам Жозе Моуриньо, макар че нямам нищо общо с него, както се пише из медиите. Той казва така: “Ако те е страх, по-добре да не излизаш. Иначе ще загубиш. Не се страхувам от мача на "Герена". Чувствам се напълно подготвен. Очаквам да изживея една тръпка, за която всеки треньор мечтае. Като футболист съм участвал във вечното дерби. Печелил съм, губил съм. Но сега съм от другата страна на барикадата. Нямам търпение мачът да започне. Ако трябва след един час да излезем срещу “Левски”, готов съм", убеден е Радуканов.

  Сподели
185