Бербатов: Венци Стефанов? Не искам да си губя времето с него


FUTBOL-TV

Бербатов: Венци Стефанов? Не искам да си губя времето с него

Кандидатът за президент на БФС и доскорошна звезда на родния футбол - Димитър Бербатов проведе среща с представители на клубовете от Старозагорска област. Бербо говори пред хора от Берое, Верея, Ботев Гълъбово, Миньор Раднево и Минерал Овощник. Срещата се проведе на стадион "Берое“, а бившият играч на Манчестър Юнайтед запозна присъстващите със своите идеи за реформи в българския футбол.

"Благодаря на отборите, които дойдоха. Надявам се тези, които не дойдоха да получат нашите послания. Промяната е тук и трябва да се случи. Показвам уважението към отборите, като идвам лично да говоря с тях. Мисля си, че нещата ще свършат благополучно и промяната ще дойде“, заяви Бербатов.

"Надявам се промяната да дойде. Има клубове, които се страхуват от непознатото. Всеки си има своите приоритети, но ние се опитваме да им покажем кое е правилното на база на опита си във футбола. Надяваме се програмата да е точна, ясна и конкретизирана. Искаме да обърнем внимание на всички и да няма пренебрегнати“, добави той.

"Ние сме открити, няма какво да крием. Казвам им директно става или не става. Може и аз на моменти да съм наивен, но тази наивност ме отведе там, където ме отведе във футбола. Човек трябва да има доблест. Когато виждаш, че нещата не стават, е време да дадеш път на другите. Власт се взима и ние това ще се опитаме да направим по законовия път, за да донесем промяната“.

"Проблемите на отборите се припокриват навсякъде. Няма кой да им помага финансово. Аз не съм компетентен по всички въпроси, затова имам екип. Аз взимам едни решения, които се надявам да са правилните. Аз съм лицето, което ще обере негативите. Има някои неща, които изглеждат дребни, но точно те могат да преобърнат каруцата“.

"Ние се готвим за Конгрес. Няколко пъти го казах. Изборът е в отборите не в мен. Ако те искат да се случи промяната, ще я гласуват. Ние ще представим промяната. Чуваме за натиск върху някои отбори, казват ни. Бяхме вчера в Ловеч, в Плевен. Обаждат им се преди срещата и те се връщат. Неща, които са приоритет и се действа по определен начин. Ние си имаме нашия начин на работа. Не искам да губя време и енергия за нападките на Венци Стефанов. Във война и мир всичко е позволено. Гледаме да сме концентрирани върху това, което наистина е важно“, каза още Бербатов.

200