Адвокатът на ЦСКА: Тезата с Литекс е абурдна, никога не сме твърдели такова нещо


FUTBOL-TV

Адвокатът на ЦСКА: Тезата с Литекс е абурдна, никога не сме твърдели такова нещо

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов коментира решението на Спортния арбитражен съд в Лозана и внесе яснота дали червените са се защитавали с тезата, че са наследник на трети клуб – Литекс Ловеч.

“Те (б.р. съдът) излязоха с официална позиция и казаха “ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество". Тази полемика се води единствето в България. Мисля, че за световната и европейската футболни централи този въпрос отдавна не стои", коментира Трендафилов пред bTV.

“Тезата за Литекс е абсурдна. Ако ние твърдим във ФИФА, че сме Литекс, как тогава се записваме и участваме в евротурнирите като ЦСКА? И защо футболисти на бившето фалирало дружество съдят нас, а не Литекс или някого другиго? Защитната теза е, че юридически не можем да бъдем обвързани със старото дружество, което все още съществува. Чисто юридически няма идентитет между старото фалирало дружество и ЦСКА.

Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА казва така. Една голяма част от тези пари, с които се погасяват дълговете, са осигурени от ЦСКА чрез “Ред Енимълс". И това ФИФА много добре го разбира", поясни юристът. Още осем дела се водят от играчи и мениджъри, които чакат пари от фалиралото дружество. От клуба очакват идентични решения по всички тях.

169