Моци е новият технически директор на Лудогорец


FUTBOL-TV

Моци е новият технически директор на Лудогорец

Ръководството на Лудогорец даде традиционната си пресконференция преди началото на сезон 2021/22. На нея изпълнителният директор Ангел Петричев представи и новия пост на Козмин Моци. Румънската легенда ще бъде технически директор.

"Бих искал да обявя една приятна новина за нашия клуб. Тя приятна, но и неприятна. Една епоха приключва - Козмин Моци, наред с Марселиньо, Светльо Дяков. Това са момчета, които не играят за Лудогорец вече, но се надяваме да продължим съвместния си път. Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на отбора, би следвало те да работят за нас", започна Петричев.

"Моци става днес официално технически директор. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който е отговорен за целия спортно-технически процес. Това е тежка отговорност на неговия гръб. Нормално е да има човек, който да му помага. Моци ще е плътно до отбора. Ще помага на треньора, ще разчитаме на неговия опит. Лудогорец е в труден период. Имаме си нашите колебания. Разчитаме, че Моци ще помогне този процес да премине максимално бързо“, заяви още Петричев.

"Казах още преди години, че когато Лудогорец сложи звездата над своята емблема, ще прекратя своята кариера. Не съм решил от днес за утре“, коментира Моци. "Така ми беше по-лесно. Мислил съм от доста време за този вариант. Малко ми е тежко началото. От 20 години съм правил едно и също. Сега от тази страна работата е малко по-различна. Искам да постигна същите успехи като технически директор, като тези, които постигнах като футболист“, добави румънецът.

"Много е хубаво да видя всички обратно. Бързо мина тази почивка. Сега започва новия сезон, трябва да спечелим отново титлата. Имаме повече от 20 играчи с договори. Доволни сме. Ще дадем шанс на всеки. Ще дадем шанс и на младите. Този процес е дълъг. Доволни сме от Доминик Янков. Но това е един случай. Това трябва да е за пример за останалите в школата на Лудогорец. Селекцията никога не спира. Ще имаме някои нови играчи. Започнахме тренировки тази сутрин“, бе мнението на треньора Валдас Дамбраускас.

"Контузията ми не беше лека, но не беше и тежка. Паузата ми се отрази добре. На 90% съм готов. Ще се види при подготовката“, призна пък един от лидерите на тима – Антон Недялков. "Съвременният футбол вече се залага на млади играчи. Те определят нивото и класата на отбора. В нашия тим има доста млади играчи. Имаме няколко момчета, давам им такива съвети от живота - да работят, да се стремят да правят най-доброто, което могат. Трябва да използват предоставеното им време“, добави той.

  Сподели
301