Диксън иска срещи в общината, преди да купи Левски


FUTBOL-TV

Диксън  иска срещи в общината, преди да купи Левски

Евентуалният нов собственик на Левски Джоузеф Диксън е поискал решаващи срещи в общината относно възможностите за строителство на нов стадион на мястото на сега съществуващия “Виваком Арена Георги Аспарухов". 

 На тях ще стане ясно накъде ще се наклонят везните относно инвестиционните му намерения. Диксън иска да придобие мажоритарния пакет акции на Левски, който сега е притежание на Наско Сираков, информират колегите от "Тема Спорт". На този етап е ясно, че ако англичанинът не получи достатъчно гаранции, че ще може да строи, може би ще прекрати преговорите с клуба. Идеите му са ясни - изцяло нов стадион с друга концепция, която включва хотелска част и шопинг център, като това е, което го привлича най-много. Той обаче се притеснява от обърканата документация, както и от практиките в България строителството да бъде спъвано от множество институции и бюрократични изисквания. 

Не случайно на 24 май Наско Сираков призова политиците да не създават пречки на намеренията на инвеститора, който иска да налее 100-150 милиона евро в клуба. През следващите дни фондът, който гарантира пред Сираков, че Диксън е надежден партньор, трябва да преведе като първа вноска около 4 милиона лева. Иначе Левски трудно би започнал подготовка, стартът на която е планиран за следващата седмица в Правец. 

Около 30 000 евро за летен лагер и консумативи могат да бъдат разсрочени. Самият Сираков тези дни на специална пресконференция ще разкрие детайли по преговорите с Диксън и дали Станимир Стоилов ще се завърне начело на отбора. 

  Сподели
229