Вълкът не може да уплаши летящия орел


.

Вълкът не може да уплаши летящия орел

Едно от най-големите дербита в Италия ще се играе тази неделя. Рома “посреща” Лацио на “Стадио Олимпико”. Точките в този двубой разбира се не са от значение, но те идват като допълнителна награда за победителя.

Миналия уикенд Рома игра доста добре срещу Болоня и за малко да спечели. Сисиньо обаче си забоде ефектен автогол и пожертва две точки. Преди това дойде и най-впечатляващият мач на Рома от началото на сезона – победата над Челси с 3:1. Това доказа, че “вълците” хапят най-силно, когато са опрени до стената.

Може да звучи невероятно, но Рома изостава на 14 точки зад градския си съперник и шансовете да играе в Шампионската лига през следващия сезон са не повече от 10%.

Лацио е на другия полюс. Хората на Делио Роси са 5-ти на 2 точки от върха и ако не за шампионска титла, то със сигурност ще се борят за място в четворката. Това е най-добрият старт на “бианкочелестите” в Серия А и те вече имат повече точки, отколкото на полусезона миналата година.

Лацио вече спечели 3 мача като гост, а в 131-ото дерби на Рим в Серия те ще играят на своя терен, въпреки че публиката на Рома ще превъзхожда по численост тази на Лацио. Общо двата тима са играли 162 пъти във всички турнири. В елита Рома има 43 победи, Лацио 33, а 54 срещи са завършили наравно.

Лацио е с най-мощното нападение от началото на сезона. За 11 кръга тимът е вкарал 21 гола. Рома пък е с една от най-слабите защитни линии. Само Реджина и Болоня са допуснали повече от 18-те гола във вратата на “вълците”.

Проблемите на Рома с контузени състезатели се свързват най-вече с Франческо Тоти, Даниеле де Роси и Алберто Акуилани. Капитана на тима вчера изпита болки в коляното, но най-вероятно лекарите ще направят всичко по силите си да участва във важния мач. Де Роси по-скоро пропуска срещата след травма в китката. Акуилани, чието име подсказва, че трябва да играе за Лацио (aquila – орел),  е с разтежение и със сигурност е аут. Давид Писаро е наказан.

Под сериозна въпросителна са още Мексес, Тадей, Баптища, Окака и Сисиньо. Всички те не тренираха в петък. Марко Касети обаче най-накрая се завръща и може да играе цял мач в защитата.

За Делио Роси нещата са доста по-розови. Срещу Рома той не може да използва само Фабио Фирмани, Франселино Метусалем и Кристиян Манфредини. Най-голямата новина е решението на мустакатия треньор да заложи на трима в атака с надеждата да разбие Рома още в началните минути. Така най-вероятно ще видим едновременно на терена Томазо Роки, Горан Пандев и машината Сарате.
 
Всяко едно дерби от този род не е лесно за предсказване. Последният път Лацио спечели с 3:2 с гол в продълженията и спря Рома към титлата, подарявайки я на Интер. Тогава ситуацията в двата тима бе точно обратната. “Вълците” бяха фаворит, а “орлите” аутсайдер. Но това е и чара на дербито.

С оглед проблемите на Лучано Ссалети обаче шансовете за изненада намаляват. Лацио е в чудесно настроение, а при победа над Рома тимът може да помисли и за титлата. Комбинацията силно нападение на символичните гости и слаба защита на символичния домакин дават определено предимство на  “орлите”. Когато те летят високо вълкът не може да ги стигне.

Вероятни състави:


Рома: Дони, Панучи, Жуан, Касети, Перота, Де Роси, Бриги, Мендес, Вучинич, Тоти

Лацио: Карисо, Лихтщайнер, Сивиля, Розенал, Раду, Дабо, Ледесма, Броки, Пандев, Роки, Сарате

Последни 5 мача:

Рома: РПЗЗЗ

Лацио: ПППЗЗ
 

Прогноза – 2
Точен резултат – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
65