Дяков: Връщам се в Пирин


Н. Гавазов

Дяков: Връщам се в Пирин

Халфът Светослав Дяков призна, че се завръща в родния Пирин Благоевград. Полузащитникът и Лудогрец вече обявиха раздялата между двете страни. Напомняме, че 36-годишният футболист спечели 10 поредни титли с фланелката на разградчани.

"В Благоевград аз винаги съм си у дома. Тук се чувствам щастлив, така че – да, връщам се в Пирин. Аз вече съм си вкъщи! Чувството да съм на стадион "Христо Ботев“ е страхотно.

Спомням си дебюта за Пирин – беше във Втора лига срещу Академик Свищов. Това за мен бе изключително нещо – моменти, които на колкото и години да съм, няма как да ги забравя. От онзи ден досега благодаря за подкрепата на семейството си. Животът на футболиста е много приятен за тези, които гледат, те не знаят какво се крие зад това. Избягвам да говоря за семейството си, но те са хората, които са моята най-голяма опора – и съпругата ми, и децата ми.

Дали бих променил нещо? Не – така е трябвало да стане, така се е случило. Със сигурност съм правил грешки като човек и футболист. Тази кариера, която имам, глупавите неща не са кой знае колко много. Гордея се с поведението си досега. Толкова години бях част от Лудогорец, може би малка част, но сме си помагали взаимно. Със сигурност си тръгнах през парадния вход. Благодаря на всички в клуба за тези 10 чудесни години. Тази приказка свърши. Нищо не се знае, може да започне и нова по друг начин", заяви Дяков.

  Сподели
271