Любо Пенев за ЦСКА 1948: Нерви има винаги, това е част от професията


FUTBOL-TV

Любо Пенев за ЦСКА 1948: Нерви има винаги, това е част от професията

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите преди двубоя срещу новака в елита - ЦСКА 1948. Пенев обяви, че тимът му иска да завърши първенството по най-добрия начин с две победи от оставащите два мача. 

"За мен, футболистите и клуба е важно да завършим първенството, както подобава. Ако има контузени, няма да разчитам на тях, разбира се. Това е планът, който имам за отбора в оставащите 5-6 дни. Аз винаги давам шанс на всички. Под мое ръководство почти всички играчи са получили шанс да играят. Сега кой, колко и кога ще играе в момента не мога да ви кажа. Аз имам доверие на всички футболисти, без значение кой колко играе, дали е в групата, или не. 
 
Разчитам на абсолютно всички футболисти. Аз работя с отбора само от 35-40 дни и съм изключително удоволетворен от това, което се случва. Как работим в тренировките и после пренасяме това в мачовете. Потенциал имаме и ще продължим да го развиваме. Само можем да похвалим отбора и колектива към този момент", заяви Пенев. 

"Не е моя работа да коментирам цените на билетите за мача. Не е нормално. Какво да коментирам?! Има си клуб, има си ръководство - взимат си решения.  

Нервите те съпътстват, това се случва и професионалния и в личния живот. Това е част от професията. По-важно е за мен кой как приема нещата и как му се отразява. Колко е подготвен да приеме този вид натиск", каза още наставникът на "червените". 

"Работим върху селекцията. Не мога да отговоря в момента дали ще задържим Джером Синклер. Не искам да отговарям. Имаме виждания кой да остане, кой да не остане, но в момента приоритет са тези два мача. Колкото и да ме питате за футболисти - стари, нови няма да ви отговоря. Селекцията е постоянен процес. Това се прави винаги в отборите, особено в ЦСКА. Дали ще е зимна селекция, или лятна - това се прави. Логично е да има въпроси от ваша страна, още по-логично е аз да ви отговарям донякъде. Ние искаме да се развиваме, да привличаме футболисти за по-голяма конкуренция. Аз съм треньор, който изисква да има по-голяма конкуренция. 

Подходът към предстоящия съперник ще бъде професионален, на максимално ниво. Купата си е купа. Край - Купата отмина. Перфектно. Трофеят е в нашата витрина. Благодарим, ръкопляскаме, поздравяваме се, но остават два мача и трябва да завършим първенството по най-добрия начин", добави Ел Голеадор. 

  Сподели
261