Йомов: Ако спечелим Купата, сезонът ни ще е добър


FUTBOL-TV

Йомов: Ако спечелим Купата, сезонът ни ще е добър

На специална церемония в Пресклуб  "България“ нападателят на ЦСКА Георги Йомов  бе награден  за Играч №1 на месец  април.  За решителния  му  принос за победата на  ЦСКА над Лудогорец  в полуфиналите за Купата на България той получи  15 гласа  от участвалите в анкетата на Пресклуба 22 спортни медии и редакции. Преслав Боруков /Етър/ има 6 гласа, а Иван Тилев /Арда/ – 1.           

 "Благодаря на моите съотборници, защото без тях трудно се печелят такива награди“, заяви Йомов след награждаването и добави:

"Веднага след мача  с Локомотив Пловдив гледаме да избистрим главите, защото идва най-важния двебой в годината – финалът за Купата на България. Мислим само за него. Днес започваме да се готвим и да сме концентрирани за финала, за да направим най-доброто, което може и да зарадваме цяла "червена“ България. Не мисля, че може да прегорим. Всичко, което тренираме, правим умерено и е преценено. Перфектно подготвени сме за финала. Убеден съм, че ще спечелим. Коментираме си, че не трябва да подценяваме съперника. Двата отбора излизат концентрирани върху този мач и не трябва да се подценява абсолютно никой. Според мен силната страна на Арда е контраатаката. Добре са развили това тяхно качество и това е техният коз. Дали си играл финал или не, или дали си го печелил, няма значение. Всеки е концентриран за конкретния мач“, каза Йомов.

Той сподели, че ако ЦСКА спечели Купата на България, сезонът може да бъде определен като доста добър.

"Този сезон беше доста тежък. Мачовете бяха през три дни, но ние сме добре подготвени. Смятам, че имаме сили и всичко е в нашите ръце.  Класирахме се в групите на Лига  Европа,  победихме Рома, надиграхме категорично Лудогорец, ако спечелим Купата, мога да кажа, че сезонът е доста добър за нас".

Йомов коментира, че отборът се  е променил коренно, след като Любо Пенев е станал старши треньор .

 "Ролята на Любо Пенев е ясна. Той е там, за да ни помогне, да извлече от нас максимума и да ни научи. Откакто е дошъл, отборът се  промени коренно като настройка за мачовете, за тренировките, за играта. Абсолютно всяко едно нещо е изпипано до максимум – премерено, изчислено. Това помага на мен и съотборниците ми“.

Георги Йомов разкри, че не е взел трудно решението да премине от Славия в ЦСКА, въпреки че е юноша на “Левски".

 "За мен беше лесно решение да премина от Славия в ЦСКА. Уникално бе чувството, когато разбрах, че искат да ме вземат и не съжалявам за това решение и никога няма да съжалявам. Дали ще вкарвам  голове или не – важно е отборът да върви. Голът ще дойде  в най-подходящия момент. Така мисля и така трябва да бъде“, завърши Йомов.

  Сподели
200