ЦСКА разгроми Лудогорец (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА разгроми Лудогорец (видео)

ЦСКА разгроми Лудогорец с категоричното 4:1 в мач от двадесет и деветия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист на армейците Георги Димитров, който преди няколко дни си отиде от този свят. Всички по трибуните станаха на крака и почетоха паметта на великия защитник.

Червените започнаха вихрено двубоя и още в 4-ата минута Юрген Матей откри резултата, след като засече с глава хубаво центриране на Греъм Кери от корнер.

ЦСКА продължи да атакува и в 15-ата минута Федерико Варела направи хуабав пробив по дясното крило и намери Бисмарк Чарлс в наказателното поле, който от трудна позиция стреля с глава, но вратарят на гостите спаси. Две минути по-късно Джером Синклер също подаде към ганайския нападател на ЦСКА, но Терзиев изби в корнер. В 28-ата минута Амос Юга стреля към вратата, но Кахлина успя да улови кълбото. След половин час игра Кери нанесе удар към противниковата врата, топката рикошира в противников играч и стражът на Лудогорец изби в корнер. Секунди преди почивката Варела стреля от воле пред дъгата на наказателното поле, но изстрелът му мина над напречната греда. Така двата отбора се прибраха в съблекалните с гол аванс в полза на армейците.

През втората част над стадиона се разрази гръмотевична буря и заваля проливен дъжд, което доста влоши условията за игра. Въпреки това ЦСКА продължи да атакува и в 54-ата минута Амос Юга центрира към Греъм Кери, който продължи с глава към Бисмарк Чарлс и ганайският нападател реализира много красиво попадение с удар от въздуха с десния крак. Така армейците поведоха с 2:0.

В 59-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез Сисиньо, който бе изведен отлично от Десподов. Само три минути по-късно Федерико Варела центрира  отдясно от пряк свободен удар и Мено Кох направи резултата 3:1 след като засече кълбото с глава.

В 76-ата минута появилите се след почивката Кайседо и Енрике направиха много бърза контраатака и бразилецът отправи силен удар, който премина на сантиметри от десния страничен стълб на Кахлина. До края на срещата червените продължиха да доминират и да контролират събитията на терена, като пропуснаха още няколко изгодни възможности да увеличат аванса си.

В продължението на двубоя Мавис Чибота набързо получи два жълти картона. Вторият му бе за протести срещу рефера и бе изгонен. Първият бе за грубо влизане срещу Турицов.

В последната минута на продължението главният арбитър отсъди дузпа за нарушение срещу Кайседо и еквародският нападател сам реализира отсъдения 11-метров наказателен удар. По този начин армейците се поздравиха с напълно заслужена победа с 4:1 над Лудогорец, след като тотално надиграха и обезличиха своя съперник.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
413