Левски ще се поздрави с победа в Коматево


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа в Коматево

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 09.05.2021 г.
Час: 20:45 ч.
Съдия:


Левски гостива на Ботев Пловдив в Коматево в среща от плейофната фаза на родния шампионат. И двата отбора не се намират в най-добра форма, като по всичко изглежда, че просто доиграват сезона с надежда за следващия. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

В лагера на Левски продължава да се мисли повече оцеляване. Финансовите проблеми не спират при "сините", като преди няколко дни Наско Сираков обяви, че лицензът за следващия сезон не е сигурен.

Все пак в клуба имаше и добра новина в дните преди мача с Ботев. Ръководството на Левски успя да плати по една заплата на своите футболисти, треньори и служители. “Сините“ най-вероятно са получили пари от продажбата на Найджъл Робърта и по този начин имат средства, за да дадат част от дължимото на своите служители.

В последните месеци Левски се задъхва сериозно, защото клубът няма достатъчно средства, за да функционира на ниво. Преди няколко дни Наско Сираков е обещал пред отбора, че ще има пари, които играчите и останалата част от работещите на "Герена“ да получат.

Полузащитникът на Левски Борислав Цонев се завърна в предния мач на тима. Той дори стана герой, отбелязвайки гол срещу Царско село. Сега очакванията са, че той отново ще играе. Все пак от треньорския щаб вероятно ще го оставят на пейката, тъй като близнакът дълго време се възстановяваше от травмата си. Той обаче със сигурност ще се появи в игра през втората част.

Все още не е ясно и кой ще води тима в мача срещу "канарчетата". Славиша Стоянович изкара карантината си и дори се появи при отдаването на почит към Гунди от страна на футболисти и ръководството на клуба. След това обаче Славиша не бе на пейката за мача с Царско село. В случай, че Стоянович все още не е готов, то отборът отново ще бъде воден от Живко Миланов.

"След напускането на Робърта, който беше нашият голмайстор, е нормално да изпитваме трудности. Има момчета, но на един нападател е нужна увереност и самочувствие. Сега с връщането на Боби се надяваме да вкарваме по-лесно. Ще ни трябва време и опит", каза Живко Миланов. "Ще видите Ради Цонев в предстоящите мачове. Надявам се в предстоящите мачове да натрупат малко игрово време и да започнат подготовка на пълни обороти", добави той.

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич има само един проблеми преди мача с Левски. Наказан е Филип Филипов. Играчът е аут за един двубой и ще трябва да плати парична глоба към БФС. Други проблеми пред Валентич няма и той няма особени дилеми за стартовия състав.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
459