Ботев (Криводол) изхвърли Славия за купата; Благо и Петров ръсят простотии


А. Франгов

Ботев (Криводол) изхвърли Славия за купата; Благо и Петров ръсят простотии

Храбрите футболисти на втородивизонният Ботев (Криводол) победиха и изхвърлиха елитния Славия с 2:1 в мач от 1/16 финалите на турнира за Купата на България игран в гр.Мездра.

Като цяло „белите" доминираха в мача, но пропуснаха с лека ръка няколко добри положения за гол. Криводолци се браниха добре и с добра тактическа постройка и игра успяха да излъжат най-стария столичен клуб. Три минути след почивката Симеон Баев наказа грешка в защитата на Славия, а Борислав Боянов покачи на 2:0 в 66-та минута за ужас на привържениците на столичани. След влизането на националът Благой Георгиев играта на Славия влезна в релси и в 77-та минута Слатевски вкара за 2:1. До края на мача обаче храбрият тим на Ботев успя да запази преднината си и така изхвърли тима на Ставица Кузмановски от надпреварата.

Преди мача Кузмановски бе заявил, че неговия отбор няма да подцени съперника, но явно приказките са му били напразно и след резила много от феновете псуваха футболистите в бяло при прибирането им в „Овча Купел". „Звездите" на тима Благой Георгиев и Николай Петров се отнесоха изключително грубо с феновете и журналистите и с поведението си не показаха, че заслужават да носят бялата фланелка.

Единствено Тодор Колев показа, че обича клуба. След отпадането таранът дори се разплака пред феновете на тима, и заяви че много съжалява за случилото се и се извинява искернно на всички които подкрепят тима.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
218