Левски ще инкасира ново поражение


FUTBOL-TV

Левски ще инкасира ново поражение

Царско село - Левски
Стадион: "Арена Царско село", София
Дата: 05.05.2021 г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Никола Попов


Левски гостува на Царско село в първи мач и за двата тима от плейофната фаза в родния шампионат. "Сините" продължават да довършват един сезон, който няма да бъде запомнен с нищо хубаво. В клуба мислят повече за своето оцеляване, отколкото за футболните си двубои. При Царско село има разочарование, че тимът не играе в първата 6-ца, но все пак клубът си осигури участие в елита и за следващия сезон, а сега може да се опита да се класира за плейоф за участие в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

В лагера на Левски настроението е минорно след загубата от ЦСКА преди седмица. Няколко футболисти дори напуснаха след този двубой. Левски остана само с четирима чужденци, след като половината легионери решиха да напуснат клуба преди края на сезона. Билал Бари, Начо Монсалве, Звонимир Микулич и Драган Михайлович обаче нямат никакво желание да си тръгнат от "Герена" и са гарантирали, че не им минава мисълта да постъпят като доскорошните си колеги.

От Левски си тръгнаха Ребин Сулака, Насиру Мохамед, Файсал Рерас и Тома Даске заради неизплатени месечни възнаграждения.

След края на този сезон Михайлович и Микулич стават свободни агенти, тъй като изтичат договорите им с клуба. Начо Монсалве, който е юноша на Атлетико Мадрид, е в групата на играчите с по-дълготрайни контракти и иска да остане в родния гранд. Той вече е възстановен от своята контузия и е включен в групата за първия мач от плейофите срещу Царско село. Централният защитник за последно игра в мача с Ботев Враца, когато вратарят Красимир Костов му счупи част от ребрата и го извади извън строя.

В момента Левски разполага само с един в центъра на защитата - Живко Атанасов и това може да принуди Живко Миланов да започне мача в сряда с Начо като титуляр. Ребин Сулака си тръгна, а Георги Александров е контузен. В групата ще попадне Коце Илиев, който е централен защитник, но ще е резерва.

Монсалве тренира наравно с останалите и сигурно ще поеме отговорността да играе. Славиша Стоянович няма да води отбора в сряда, защото му предстоят контролни прегледи в края на седмицата. Иначе неговата карантина изтече.

Марин Петков е под въпрос, защото може да играе за Купата с юношите на Левски. Илия Димитров е наказан и няма да играе, а с братя Цоневи и Матео Стаматов няма да се прибързва с пускането им в игра.

Основният акционер на Левски Наско Сираков призна в дните преди мача, че лицензът на клуба за следващия сезон е сериозно застрашен. Причина за това са големите стари дългове на "сините". Босът на тима от "Герена" обаче заяви, че в момента се водят разговори с мощен инвеститор, който да спаси положението. В офисите на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов" бе забелязан и бившият играч на Славия - Благой Георгиев, като се говори, че той помага на тима да подпише с новия спонсор.

Треньорът на Царско село Антони Здравков има малко проблеми преди мача. Сухия има двама наказани. Това Дилан Уесли Мартенс и Луис Педро да Силва Ферейра. Всички останали обаче са готови за двубоя.

"Вървим стъпка по стъпка. Този мач (победата с 4:0 над Арда) беше добър. Предстои ни мач с Левски, след това и другите. До където и да стигнем, ще бъде добре. Ако ни се отдаде да сме седми, това ще е само плюс", заяви още Здравков. "Има достатъчно агресия в отбора. Доста от играчите проумяха какво трябва да правят", заяви той.

 

ПРОГНОЗА: ЦАРСКО СЕЛО - ЛЕВСКИ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253