ЦСКА и Арда ще загреят за финала с реми


FUTBOL-TV

ЦСКА и Арда ще загреят за финала с реми

ЦСКА - Арда
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 03.05.2021 г.
Час: 20:15 ч.
Съдия: Станимир Тренчев


ЦСКА приема Арда Кърджали на "Армията" в първи мач и за двата тима от плейофната фаза в родния шампионат. Любопитно е, че двата тима нямат търпение да се справят един срещу друг, но не в този, а в двубоя за Купата (финал), който е няколко седмици по-късно. Не е изключено двата отбора утре да не покажат истинското си лице, с цел да запазят сили за по-важния мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

ЦСКА ще има много по-различно лице срещу Арда в понеделник. Това се налага заради проблемите в състава. С контузии при "червените“ са Брадли Мазику, Жеферсон, Жюл Кейта и Адалберто Паняранда, който на практика приключи престоя си в клуба.

Двата отбора наскоро играха на "Армията“, като Арда изравни от дузпа в последната минута. Сега обаче мачът ще е различен, а Любо Пенев ще запази козовете си за финала на Купата на България, който е на 19 май.

Не е ясно как ще изглеждат "червените“ в понеделник вечерта, но със сигурност ще предпазят контузените, а могат да дадат почивка и на други футболисти, за да има ротация. Много вероятно е капитанът Тиаго Родригес да се върне зад нападателя за сметка на Федерико Варела, който може да почива в този мач.

Не е ясно и кой ще започне по дясното крило. Фаворит изглежда националът Георги Йомов, но съвсем няма да е изненада, ако на тази позиция видим Джером Синклер, а Йомов пак да е на пейката. Рокади може да има и в защита. Не е изключено Петър Занев да получи един от последните си шансове за изява. В последно време националът направи доста слаби мачове и по този начин се сбогува с титулярното място.

Арда също няма да е в оптималния си вариант. Иван Коконов от два дни вече тренира наравно със съотборниците си. Доскоро крилото лекуваше травма и едва от тази седмица се включи частично в заниманията, но предимно се готвеше индивидуално. Той няма да бъде рискуван за гостуването на ЦСКА.

В лазарета остава и Спас Делев. В групата ще бъдат обаче възстановеният френски бранител Никола Таравел и нападателят Жуниньо, който вече тренира на пълни обороти.

За Арда на "Армията" като титуляри след наказания се очаква да се завърнат Деян Лозев, който изтърпя санкция от 2 срещи, и Румен Руменов, който междувременно се подложи и на лека хирургична интервенция на ръката. Заедно с Иван Тилев те ще са офанзивното трио зад Тонислав Йорданов, донесъл от дузпа точката срещу ЦСКА (1:1) на 10 април.

Под въпрос за мача е и капитанът Пламен Крумов. Бранителят бе заменен принудително при тежката загуба от Царско село с 0:4. Крумов е почувствал болки и от треньорския щаб на кърджалийци са решили превантивно да не го рискуват, защото и без това лазаретът им е пълен. Не е изключено Крумов да играе чак на финала.

В мача с Царско село "сините" имаха само три резерви заедно с вратаря Васил Симеонов. Една от тях беше младият Радослав Узунов, който се появи като смяна и влезе в историята. Узунов стана най-младият играч, дебютирал в елита на българския футбол. Ради е на 15 години и 29 дни, което го прави номер 1 в тази класация. Досега върхът се държеше от Янко Кирилов от Левски, направил това на 15 години и два месеца.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - АРДА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
348