Христос Воскресе!


FUTBOL-TV

Христос Воскресе!

Възкресение Христово е Великият ден на безкрайната Божия сила, на незалязващата Божия радост в света! Христовото Възкресение е неизчерпаем и непресъхващ извор на вдъхновение, светлина и радост за всички човеци, за всички души!

Господнята Пасха представлява триумф и тържество на безсмъртната Божия Любов към човеците, която се роди на Кръста, изгря в тридневния мрак на гроба и заблестя в зората на Възкресението. Днес всяко творение възпява Възкресението - ангелите на небето, човеците на земята и цялата природа.

Днес е прославата на доброто и гибелта на злото и неговите служители. Днес е тържество на добрите души и сърца. Днес Господ благодатно ни озарява с радостта на светлото Си Възкресение. Вярата ни прави свободни от смъртта и тая свобода не разрушава. Тя гради.

Това е силата на вярата. Вярата ни трябва да бъде по-силна, за да не бъдем съблазнени от някои, предлагащи ни други мирогледи. Възкръсналият Спасител е сред нас като Слово Божие. Христос Възкръсна, за да покаже, че силата и победата са винаги на страната на доброто и на справедливостта. На вярата, на надеждата и на всепобеждаващата и жертвена Божия любов.

Възкресението Господне е най-великото събитие и най-голямото чудо в историята на цялото човечество.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВО ИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

  Сподели
392