Сухия: Трудно е да накарам играчите да не мислят за финала с ЦСКА


FUTBOL-TV

Сухия: Трудно е да накарам играчите да не мислят за финала с ЦСКА

Старши треньорът на Арда Николай Киров - Сухия даде специално интервю за Дарик радио. Той заяви, че основаната цел на кърджалийци в първенството е да запази позицията си в класирането, така че да има шанс за участие в европейските клубни турнири. Треньор №1 на България за 2020 година изрази надежда, че силите на Арда ще стигнат.

"Основната задача на нашия треньорски екип е да не изглеждаме така, както изглеждахме последната ни среща, да съумеем до мача с ЦСКА за първенство да изградим боеспособен състав, с който да можем да се противопоставим адекватно“, заяви Киров.

 "Доста е трудно да накараме футболистите да не мислят за финала за Купата на 19 май. Заради самите мачове и сгъстения цикъл, който имаме преди финала, няма как футболистите да не мислят как да се представят по най-добрия начин за първенство“, добави той.

"В българския футбол трудно може да се каже, че има място, където няма напрежение. Основната ни цел за първенството е да запазим позицията, в която се намираме в момента. Позицията, която заемаме в момента, ни дава право да участваме в евентуален бараж, през който можем да се класираме“.

"Дай Боже силите ни да стигнат за един финален спринт. Да се надяваме, че и контузените ще се възстановят, да имат и поне две седмици да влязат в необходимия ритъм, за да може да помогнат на отбора. Хубаво ще е да имаме по-голям брой състезатели, които да можем да използваме в този сгъстен цикъл, защото до края на първенството ще се играе през три-четири дни“.

"Спас Делев днес е на финален преглед при доктор Василев в София и вече трябва да се уточни програмата, по-която да започне тренировки“, каза още наставникът на Арда.  

  Сподели
151