Лечков доволен: Не е изненадващо, че 350 клуба са подкрепили Михайлов


FUTBOL-TV

Лечков доволен: Не е изненадващо, че 350 клуба са подкрепили Михайлов

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков заяви, че не е изненадан от това, че 350 клуба са подкрепили Борислав Михайлов и той е оттеглил оставката си. Очаквано той остана доволен от решението на Михайлов да оттегли оставката си. Ето какво каза Лечков пред медиите:

"Ако се сещате, върнете си записите от първия ден. Не се разминават от моята позиция. Тогава казах "Ние си имаме президент". На следващия Изпълком аз ще си повторя предложението пред колегите. Трябва да се гласува и да се направи предложение пред сегашно или бъдещо правителство. Трябва да се промени философията на финансиране на спортните клубове, в частност на футболните. Трябва да е ясно финансирането, ако човек иска да дава пари. Това, което зависи от нас, ние го правим. Това, което не зависи от нас, няма как да изисквате да го правим. Ние не можем да правим стадиони, не можем да правим всички неща, които се изискват от УЕФА - лицензи и прочие", започна Лечков.

"На редовния Kонгрес ще имат време да изложат идеите си. Трябва oбаче да се обърнем към хората. Знаем, че много не ни харесват. Спекулираше се много, че има клубове, които не съществуват, са гласували. Сега вече с новия закон през министерството са получили лиценз и става ясно, че клубовете са били толкова, колкото са гласували на последния Конгрес. Трябва да си спечелят гласоподавателите. Не е изненадващо, че 350 клуба са подкрепили Михайлов. Аз ви го казах от самото начало", добави още той.

  Сподели
95