ЦСКА спечели дербито срещу Левски (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА спечели дербито срещу Левски (видео)

ЦСКА се наложи над Левски с 2:0 в дербито от последния 26-ия кръг на редовния сезон в родния шампионат. "Армейците" бяха по-добрият тим и могат да съжаляват, че не се поздравиха с по-изразителен успех.

Най-доброто положение за Левски бе още в третата минута, когато Мартин Петков удари горната греда от фаул. След това обаче, до края на първото полувреме, действията се развиваха пред вратата на "сините". Първо силен удар на Кери мина покрай лявата греда на Микулич. Малко след това ЦСКА вкара първия си гол. Това се случи в 14-ата минута, когато Варела центрира отлично, а Жул Кейта изпревари Рерас и с глава прати топката под гредата на Микулич. 

Малко по-късно обаче голмайсторът се контузи и бе заменен принудително от Георги Йомов, който още с първото си докосване на топката намери отлично Жорди Кайседо в наказателното поле, но изстелът му премина над напречната греда. В 33-ата минута отново Йомов направи хубав пробив по дясното крило и центрира остро в малкия пеналт, но не се стигна до по-сериозна опасност. След още 180 секунди игра Варела изведе Георги Йомов, който опита да прехвърли вратаря, но Микулич изби, а при добавката националът на България стреля неточно с глава - покрай гредата.

Логичното се случи в 37-ата минута, когато след разбъркване топката се озова в Жорди Кайседо, който отправи много силен и плътен изстрел и покачи на 2:0.

След второто попадение в мрежата на сините, феновете на Левски нахлуха на пистата и се наложи намеса на полицията, която си свърши работата и двубоят продължи. Малко след това Кайседо получи много добро извеждащо подаване и бе повален от стражът на противника, но главният арбитър прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

След почивката "червените" намалиха темпото. В 63-ата минута Кайседо бе изведен на стрелкова позиция, но Микулич успя да спаси. В 75-ата минута Йомов шутира към вратата, но вратарят на сините спаси. Малко преди края Александров получи фрактура на ръката и беше откаран с линейка, а левскарите доиграха мача с човек по-малко.

До края на срещата армейците продължиха да диктуват събитията на терена, но повече попадения така и не паднаха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
162