Треньорът на Берое подаде оставка


FUTBOL-TV

Треньорът на Берое подаде оставка

Застаналият само преди дни начело на Берое Петър Колев напусна клуба. Специалистът разкри тази новина след равенството на тима 1:1 срещу Монтана.

Специалистът призна, че не е получил "благословията" от своя предшественик Димитър Димитров. Колев дълги години бе в щаба на Херо, помагайки му в различни клубове. Липсата на позволение обаче, именно той да го замени начело на Берое, и загатнат разрив в техните отношения, е принудила младия специалист да преустанови своя ангажимент със заралии.

"Наистина един много труден мач, който се бори на живот и смърт за своето оцеляване. Не започнахме добре, нервно начало, неточности в защита, стари слабости. Като желание и мотивация, чисто футболни елементи, се представихме добре на фона на всичко това, което се случи преди два-три дни“.
 
"Благодаря на ръководството на Берое. След раздялата на целия щаб получих предложение да остана и уверение, че ще имам по-дългосрочна перспектива. Тези 72 часа бяха най-тежките в живота ми след смъртта а баща ми. Трябваше да взема много трудни решения. Опитах да взема съвет от всички, но явно виждам, че не съм се справил. От тези три дни съм спал около 4 часа или пет часа, за всичките дни. Изключително трудно ми е да говоря сега. Искам да благодаря на ръководството на Берое, на Илко Русев и на още един човек, когото няма да спомена, затова, че ми дадоха възможността да бъда начело на Берое. Това е отборът, където приключих футболната си кариера и ми даде шанс да започна треньорската си кариера. Година след това, преди 11 години, Димитър Димитров ме взе в неговия щаб в Саудитска Арабия. Година след това в Черноморец дойде и Георги Чиликов.
 
Идеята беше ние да черпим опит от извора, да се учим покрай него, да набираме необходимите знания. Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки е предизвикателство да се работи с него. През тези години бях навсякъде с него, където ме беше поискал бях там. Както и, където имаше нужда, бях там. Много научих от него, взех от него, но не съм дал и малко. Бил съм сне го навсякъде. Имали сме трудности и успехи. Много пъти в близкото минало сме обсъждали нещо такова. Начините, по които може да се случи. Един от тях беше този  ,който стана в четвъртък. Получих първоначалното му "да“, след което след обстоен разговор с ръководството, получих и някои други уверения. Повярвайте ми, бяха по-дългосрочни. В групата за мача липсваше един играч, един от най-добрите. Ако съм мислил само за класиране в топ 6 и днешния мач, този играч щеше да е на терена днес. Проведох дълъг разговор с него и му казах, че има неща, които трябва да коригира, да асимилира и да ги погледне отстрани“.
 
"Получих подкрепата на близки и приятели, но ми трябваше една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последния път, в който получавам шанс да съм треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е трамплин за една треньорска кариера. Знам какво е в душата на Димитър Димитров, знам какво става около него и знам какво чува. Знам, че има и много хора около него, които се радват и говорят. Затова обявих и на футболистите, че от днеска аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора досега. И трябва да си поема своята отговорност. Не съм получил благословията на този човек. За мен това е повече от всичко. Предателство ще е, ако продължа. Просто искам да се прибера вкъщи, главата ми да е чиста, душата ми свободна. Може би това да е последното предложение за работа, но не е най-важното“, заяви Колев в ефира на Диема.

  Сподели
191