Преди дербито: Футболистите на ЦСКА са по-класни от тези на Левски


FUTBOL-TV

Преди дербито: Футболистите на ЦСКА са по-класни от тези на Левски

Футболистите на ЦСКА са много по-класни от тези на Левски. Това сочат всички статистики преди дербито между двата тима. "Армейците" имат доста по-скъпоплатени състезатели и не случайно те са на финал за Купата и са близо до лидерите в класирането.

Левски пък в един момент се бореха да не изпаднат във Втора лига. Безпаричието на "Герена" бе причината бюджетът да се намали, а заплатите да се сведат до минимум (не, че се плащат редовно). В ЦСКА положението е на съвсем различно. През последните години изобщо не се говори за липса на пари или за неплатени суми на играчи.

Положението в момента е много сходно с това преди последното дерби между двата тима. Тогава класата на ЦСКА си каза думата, а феновете на "червените" съжаляваха единствено, че любимците им победиха само с 1:0. Добър мач тогава направи Николай Михайлов. Стражът бе с вина за гола на Али Соу, но след това спаси дузпа на Тиаго и още на няколко пъти не позволи топката да се озове отново в мрежата.

Като стана дума за Тиаго и Али Соу, нека да споменем няколко думи и за тях. Соу вече не е в клуба и това е минус за "червените". Жорди Кайседо обаче не е по-малко класен нападател. Показа го за малкото време, в което е в България. Той вече има 4 гола и 1 асистенция в 8 мача за първенството, както и 3 гола в 4 асистенции в турнира за Купата.

Тиаго е в отбора и може би е най-добрият играч на ЦСКА, но е под въпрос за мача. Той лекува травма, но всички в клуба се надяват да е на линия за дербито. Ако това се случи, то "сините" ще имат доста ядове в защита.

Класата и опитът ще си кажат думата и на треньорската скамейка. От едната страна ще седне голямата легенда Любослав Пенев, а от другата - младият и неопитен помощник-треньор Живко Миланов. Последният ще води отбора, тъй като Славиша Стоянович се възстановява от коронавирус.

  Сподели
221