Преди дербито: Левски - скритият фаворит


FUTBOL-TV

Преди дербито: Левски - скритият фаворит

Левски е "скрит фаворит" в дербито срещу ЦСКА. Някои ще кажат - "Сигурно се шегуваш"! Няма такова нещо. "Сините" са фаворити, поради простата причина, че не са считани за такива... Нека обясня...

Да, ЦСКА е 3-ти, а Левски е чак на 9-та позиция. "Сините" направиха доста слаби мачове и на всички е ясно, че целта на тима е съвсем друга. Спасението на отбора стои на дневен план и на "Герена" все по-рядко се говори за футбол. В последните няколко двубоя левскарите играха доста слабо и логично загубиха от друите лидери в челото на класирането.

Мачът срещу ЦСКА е от друг вид. Там идва адреналин. Тогава от нищото се появяват сили и енергия, за която футболистите дори не подозират. Става дума най-вече за българите - тези, които знаят колко важен е този мач. Някои от чужденците може и да разберат значението, но не всички успяват. А чужденци има доста повече в ЦСКА. В стартовия състав на "армейците" се очертава да има точно двама българи (Турицов и Йомов). При Левски обаче положението е по-различно. Българските футболисти са доста повече и ще направят всичко възможно да вземат този мач. Победа в дербито донякъде ще спаси сезона и ще даде надежда за по-добри дни... Или поне ще накара футболистите за момент да забравят за безпаричието в клуба.

Много от феновете на ЦСКА са наясно с всичко това. Дори в момента, ако се разходиш в Борисовата градина може да чуеш привържениците да си говорят: "Левски, кога ги чакаш да паднат, те точно тогава не губят".

А от друга гледна точка (тази на 3-те точки) - те са по-необходими на ЦСКА, които се борят за 2-ро място, което ще им гарантира участие в евротурнирите. Тази цел не е сред тези, които в Левски са си поставили. Дори самият Наско Сираков обяви преди края на миналия шампионат, че тимът няма какво да прави в Европа, тъй като отборът не е подготвен и пак ще бъде правен на смях от знайни и незнайни тимове. Ситуацията не се е променила и сега.

Всичко това може да даде само едно спокойствие на футболистите на Левски, които ще знаят, че могат само да спечелят. Ако загубят - ще обвинят кризата, липсата на пари, неяснотата и т.н. Оправдания колко искаш. Но, ако спечелят - ще зарадват половин България.

  Сподели
337