Лудогорец готви чистка през лятото


Н. Гавазов

Лудогорец готви чистка през лятото

Сериозна чистка се задава в Лудогорец през лятото съобщава "Тема Спорт". Седем играчи може да поемат към изхода на "Хювефарма Арена“. Трима от тях са вратарите Владислав Стоянов, Пламен Илиев и Ренан. На първите двама договорите изтичат след края на сезона и няма да бъдат подновени.

Илиев вече си е намерил нов отбор в чужбина, докато Стоянов от зимата насам отново лекува контузия.

Лудогорец вече договори нов вратар – Падт от Грьонинген, а през зимата привлече и Кахлина от бившия тим на Дамбраускас – хърватския Горица. Той обаче е под наем с опция за закупуване.

Литовският специалист ще развърти метлата и за някои от полевите играчи. Румънските защитници Козмин Моци и Драгош Григоре все по-рядко попадат в плановете на наставника. Основната причина е напредналата им футболна възраст. В черния списък на литовеца са и халфовете Светослав Дяков и Мавис Чибота.

Бройката на футболистите, които ще си тръгнат от Разград, може да се увеличи още, тъй като в клуба има доста играчи под наем, чието бъдеще остава неясно. Такова е положението с Кирил Десподов, който е под наем от Каляри, Оливие Вердон е преотстъпен от Алавес, а Бернард Текпетей бе нает от Шалке 04. Замразен е и Светослав Ковачев, който вече има предварителен договор с Арда, влизащ в сила от лятото.

В същото време Лудогорец ще си върне цели шестима играчи от наем след 30 юни. Това са Серкан Юсеин и Димитър Митков от ЦСКА 1948, Дан Битон от Макаби (Тел Авив), Жоржиньо от Вади (Дегла), Якуб Шверчок от Пяст (Гливице) и Жуниор Брандао от Рио Аве. Бъдещето не нито един от тях не е напълно ясно.

  Сподели
226