Дамбраускас: Левски не очакваше тази тактическа постройка от нас


FUTBOL-TV

Дамбраускас: Левски не очакваше тази тактическа постройка от нас

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели след категоричната победа над Левски, че в днешния мач най-важни са били трите точки и реакцията на футболистите му след отпадането от ЦСКА за Купата на България.

Лудогорец се наложи с 3:0 на "Герена" след голове на Клаудиу Кешеру и Каули Оливейра.

"Мисля, че основната причина за победата бе реакцията на отбора след това, което се случи и отпадането за Купата. Днес играчите си ми взеха поука от всичко това. Изненадахме съперника с различната тактическа постройка, днес за мен беше най-важното да спечелим мача, а не как ще играем. Всеки един от моите футболисти разбра как трябва да играем. Това бе причината да спечелим", коментира Дамбраускас в ефира на Диема.

"Доволен съм от отношението на моите футболисти. Мисля, че успявахме да възстановим позициите си, веднага след като губим топката. Това са основни неща в тази тактическа постройка. Всеки един мач е от решаващо значение от този етап на сезона. Искам да играем добре, а не само да печелим трите точки. Сега трябва да пренастроим мислите си и да бъдем готови за ЦСКА 1948.

Важно е как се подготвяме за тези мачове. Важно е да се борим и да се покриваме. Важно е да се подготвяме психически и мисля, че днес видяхте разликата. Имаме достатъчно класни състезатели. Мисля, че в следващите мачове трябва да играем със същото отношение. Трябва да имаме увереност, кураж, трябва да поемаме рискове. Мисля, че днешното ни представяне е достатъчно за трите точки срещу всеки един съперник", каза още наставникът на шампионите.

  Сподели
284