Кайседо: Уча се от Любо Пенев, искам да стана голмайстор като него


FUTBOL-TV

Кайседо: Уча се от Любо Пенев, искам да стана голмайстор като него

На специална церемония в Пресклуб "България“ нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо бе награден за Футболист №1 на месец март.  За хеттрика срещу Ботев /Враца/ при победата  на армейците с 4:0 в четвъртфиналите за Купата на България, Кайседо получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 23 спортни медии и редакции. Атанас Илиев (Ботев Пловдив)  има 8 гласа, а Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) получи 6.

"Искам да благодаря на Господ,  на моите колеги и на клуба, защото без тяхната подкрепа и доверие нищо от това нямаше да е възможно. Победите са резултат на усилията и труда, който полагаме в тренировките и в мачовете   и се надявам да постигнем още повече“, каза Кайседо след награждаването и добави:

"За мен е голяма чест да играя за ЦСКА. Това е много голям клуб, който за малкото време, откакто съм тук, съм го заобичал много. Ще продължа да се трудя много усилено и ще давам всичко от себе си за този клуб. Надявам се в близко бъдеще да помогна да спечелим както Купата на България, така и титлата“.

Запитан каква е разликата между бившия наставник на армейците Бруно Акрапович и сегашния Любослав Пенев, Кайседо отговори:

"В момента най-голямата разлика е в тактическата схема, но за мен  и Акрапович, и Пенев са прекрасни треньори, които много уважавам. Много съм слушал положителни и хубави неща за Любослав Пенев. Опитвам се да говоря повече с него, защото беше страхотен голмайстор. Искам да  науча от него  неща, които ми липсват все още, за да се превърна и аз в голям нападател и голмайстор“, каза той. Кайседо заяви, че очаква покана да играе в националния отбор на Еквадор. "Работя и се трудя, за да бъда на терена и да заиграя в националния  ни тим.  Надявам да ме повикат на Копа Америка. – трудя се усилено за това“.

На въпрос дали след елиминирането на Лудогорец спечелването на Купата на България е по-лессна цел,  Кайседо уточни: “Първата стъпка я направихме и стигнахме до финала за Купата на България. Знаем, че Арда не е слаб отбор, но ние сме прекрасен тим. Мога да кажа, че ще дам най-доброто от себе си, за да спечелим трофея. Знаем, че стъпка по стъпка се постига всичко. В момента сме концентрирани за мача в неделя с Царско село. По-късно ще мислим за финала, а сега сме съсредоточени в следващите мачове от първенството“, заключи Кайседо.

  Сподели
115