ЦСКА удари Лудогорец и е на финал за Купата (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА удари Лудогорец и е на финал за Купата (видео)

ЦСКА се наложи над Лудогорец в Разград с 2:1 в полуфинална среща реванш от турнира за купата на България. Първият двубой завърши наравно -  1:1 и така "армейците" ще играят на финал, където ще спорят за трофея за втора поредна година, този път срещу Арда.

Още в 3-ата минута след много прецизна атака по левия фланг, Жорди Кайседо бе изведен от Амос Юга. Нападателят тръгна на скорост, влезе в наказателното поле и в последния момент успя да подаде към връхлитащия Енрике Рафаел, който с много  техничен изстрел преодоля вратаря на домакините и откри резултата. 

Само 4 минути по-късно след изпълнение на корнер Мено Кох засече кълбото с глава, но  изстрелът му мина над напречната греда. В 20-ата минута Тиаго Родригес получи контузия и предаде капитанската лента на Жеферсон Телес. Преди да бъде заменен обаче португалецът получи много хубав пас от Кайседо и стреля с глава, но Кахлина успя със сетни усилия да избие в ъглов удар. В игра се появи Федерико Варела, който зае позицията на Тиаго. ЦСКА продължи да атакува и да владее повече топката, в търсене на втори гол. 

В 36-ата минута Варела направи страхотно извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който центирара отляво към Георги Йомов и бързоногото крило завърши атаката по великолепен начин с едно докосване, разписвайки се за 2:0.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, след като армейците напълно надиграха своя противник. Иначе и Абел Анисе от Лудогорец също получи травма и бе заменен принудително.

През втората част червените продължиха да контролират събитията на терена и да бъдат по-агресивният отбор на игрището. В 55-ата минута Брадли Мазику центрира към Йомов, който овладя на гърди и стреля, но стражът на домакините изби в корнер, предотвратявайки трето попадение в мрежата си. Малко след това и Кайседо отправи изстрел, но отново вратарят спаси. Последваха изстрели извън очертанията на вратата на Йомов и Енрике. Десподов пък нацели греда за Лудогорец.

В 70-ата минута Кери изведе Варела на стрелкова позиция, но шутът му бе спасен от Кахлина. Три минути по-късно Лудогорец успя да намали изоставането си на 1:2 чрез Елвис Ману.

Пет минути преди края Иван Турицов получи втори жълт и съответно червен картон и напусна преждевременно игра. Оказа се, че това е било заради обяснение към реферите. Червен картон получи и Любослав Пенев. До напрежението се стигна след груб фаул на Алекс Сантана срещу младия Митко Митков, за което нарушение и футболистът на домакините получи директен червен картон и бе изгонен напълно заслужено.

До края на срещата резултатът не се промени и армейците заслужено спечелиха с 2:1 и се класираха за финалния сблъсък за трофея, който ще се играе на 19 май (сряда) на Националния стадион "Васил Левски", където червените ще се изправят срещу състава на Арда Кърджали.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
203