Киров: Няма значение срещу кой ще играем на финала


Н. Гавазов

Киров: Няма значение срещу кой ще играем на финала

Старши-треньорът на Арда Николай Киров коментира победата с 1:0 над Славия в мач-реванш от полуфиналите за Купата на България и класирането на тима за финала на турнира.

Двубоят бе труден. Имаше няколко ключови момента. Освен отбелязания гол, също така и спасената дузпа от Иван Караджов. Щеше да е много неприятно в края на първото полувреме да допуснем изравнителен гол.

В двата мача като цяло се справихме на прилично ниво и заслужено се класирахме на финала.

Мисля, че играхме стабилно в защита. Това бе една от целите. Търсихме нашите моменти в двубоя. През първото полувреме ги имахме. През второто полувреме мачът стана по-нервен и директен, а освен това и умората ни натисна в края на мача, но се справихме.

Аз мисля, че това е стилът на игра на нашия отбор. Докато имаме сили, се опитваме да пресираме съперника, колкото може по-дълбоко.

Важно е, че се класирахме за финала. Хубаво е, че във втората година в елита успяхме да стигнем до финал за Купата и да изведем клуба на друго ниво.

Мисля, че между тези два съперника няма как да избираме. Нямаме никакво предпочитание срещу кой от двата отбора ще се изправим на финала.

Изключително важен мач ни предстои срещу Берое. Четвъртото място сега става много важно, защото дава право на участие в европейските клубни турнири. Те са ни пряк противник за това четвърто място“, заяви  Киров.

  Сподели
355