Етър с много важна победа в Стара Загора


FUTBOL-TV

Етър с много важна победа в Стара Загора

Етър записа важна победа с 2:1 като гости на Берое в Стара Загора в среща от кръга на родния шампионат. Домакините имаха лош късмет още преди старта на мача. Стив Фуртадо се контузи на загрявката преди срещата. Той бе гласен за титуляр, но в крайна сметка неговото място сред стартовите 11 зае Александър Василев.

След половин час игра "виолетовите" поведоха в резултата. След едно центриране от корнер Мариан Иванов игра с глава и насочи към Преслав Боруков, който добре овладя и след това успя да прекара топката в мрежата на Генадий Ганев.

В 65-ата минута Етър поведе с 2:0 при доста сходна ситуация. Този път центрирането бе от фаул и бе доста балонно. Иначе този път Пламен Крачунов бе човекът, който направи асистенция с глава. Той надскочи съперник и свали топката към Боруков, който я засече за втори път във вратата на Ганев.

10 минути преди края Фал се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с външен фалц успя да прати топката зад Христо Иванов, намалявайки резултата. До края обаче до нов гол не се стигна. В крайна сметка Александър Томаш се завърна в Стара Загора с победа над бившия си тим, а трите точки са изключително важни за Етър в борбата за оцеляване.

  Сподели
226