ЦСКА ще се поздрави с трудна победа над Арда


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се поздрави с трудна победа над Арда

ЦСКА - Арда
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Васимир Ел-Хатиб


ЦСКА приема Арда Кърджали на "Армията" в среща от 23-ия кръг на родния шампионат. И двата отбора все още са с реални шансове за финал в турнира за Купата на страната и имат едно ум за следващите си мачове, които са реванши от полуфиналната фаза. Все пак трите точки в предстоящия двубой ще са важни и за двете страни, но "армейците" изглеждат фаворити. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев ще направи доста промени в стартовия състав на тима за шампионатния мач с Арда. Наставникът иска да съхрани за полуфиналния реванш с Лудогорец за Купата в сряда част от основните си футболисти. Най-вече тези, които висят с картони. Това са Тиаго Родригес, Георги Йомов, Брадли Мазику и Юрген Матей.

Не е изключено в дясната страна на защитата да се появи и Тибо Вион. Французинът не взе участие при равенството 1:1 с разградчани в сряда. Според някои той е бил контузен, според други – Любо просто се е доверил на Иван Турицов, който е един от любимците му в ЦСКА. Вероятно двойка централни защитници ще бъдат Пламен Гълъбов и Петър Занев. Добрата новина за Пенев е, че има доста опции. Тиаго със сигурност остава на пейката, като се очаква той да се появи в игра след почивката и то само, ако е наложително. В случай, че ЦСКА си подпечата рано трите точки, то португалецът ще бъде изцяло съхранен, тъй като един от най-важните играчи на Пенев.

Извън сметките за предстоящияте две срещи твърдо остава Адалберто Пеняранда, който е контузен. Венецуелецът бе извън групата за мача с Лудогорец, също както и полузащитникът Федерико Варела. Аржентинецът с испански паспорт не попадаше в сметките и при Бруно Акрапович. Той беше привлечен като заместник на продадения на Панатинайкос Юнус Санкаре, но все още не може да се адаптира в Борисовата градина. Говори се, че той иска да напусне, но не е изключено Любо да му даде шанс за изява в някои от следващите мачове. Предстоящите два двубоя обаче изглеждат изключително важни и изглежда неподходящ момент да се дават минути на футболисти, които тепърва трябва да се обиграват със съотборниците си.

Наставникът на Арда - Николай Киров има двама контузени играчи, в лицето на Милен Стоев и Жуниньо. Стоев е с проблеми в прасеца, като наскоро мина нов магнитно-ядрен резонанс, а Жуниньо получи травма в мускула по време на мача с Ботев Враца. Очакваше се бразилецът да е готов за игра преди две седмици, но на този етап той все още не е в оптимално състояние. Все пак за него има някакви шансове да попадне в групата на тима, но е по-вероятно да се появи като резерва. Преди да се контузи Жуниньо се намираше в отлична форма, като вкара 3 гола в последните си два мача, а по време на зимната подготовка на Арда блесна с още 5 гола.

Мачът с ЦСКА пропускат и трайно контузените Петко Ганчев и Стойчо Атанасов, които ще започнат тренировки през лятото. В тима от Кърджали обаче ще започнат като титуляри някои бивши играчи на "армейците", сред които Тонислав Йорданов, Спас Делев и Иван Караджов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - АРДА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311