Любо Пенев: Купа, Европа, шампион - това е! (видео)


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Купа, Европа, шампион - това е! (видео)

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди първата среща от полуфиналите за Купата на България срещу тима на Лудогорец. Двубоят  е в сряда (7 април) от 19:30 часа стадион "Българска армия" и ще се играе пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус.

"ЦСКА се развива. Заварил съм нови и положителни неща, това е много добре. Възпитавам футболистите си да играят винаги за победа и да бъдем по-добри и винаги първи. Футболист на ЦСКА, на когото му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Трябва обаче да минем през един тренировъчен процес, за да се подготвим за това нещо".

"Минаха почти 10 дни, откакто работя с отбора. Доволен съм от това, че момчетата работят много добре и се адаптират към новите изисквания. Не мога да кажа колко време е необходимо, за да променим това, което аз искам. Сигурен съм, че в утрешния мач ще има нови неща. На момчетата им трябва време, но вървим в тази посока".

"Аз и отборът не се притесняваме, че в първия мач сме гости. Трябва да знаем какво целим и да преследваме поставената цел. Купа, Европа, шампион - това е!  Ще се срещнат два стойностни отбори, ще се надиграваме". 

"Продължавам да работя в моя стил и с моята методика, която е давала резултат във всеки един тим досега. Ще се надиграваме. Това са два мача. Ще бъдем подготвени. Целта пред нас е да продължим, да играем финал за Купата и да я спечелим. Поставили сме си само високи цели. Аз съм от ЦСКА и съм тук именно поради тази причина. Втората причина е, че от мен се очаква аз да направя промените и ще ги направя". 

"Фокусираме се върху Лудогорец, тъй като това е следващият ни противник, но аз съм фокусиран върху всички противници. Ангажиментът ми не е да се фокусирам само върху един отбор, а върху всички. Опитвам се да подготвя отбора да се представи по най-добрия начин върху конкретния съперник". 

"Необходимо е малко повече време да се запозная с качествата на играчите. Те са готови, работят много добре цяла седмица. Нещата вървят добре. Не е истина, че съм глобявал, обиждал играчите. Момчетата се разсмиват от тези писания и работят много добре". 

"Няма значение срещу кого предстои мач. Срещу нас съперника винаги е мотивиран на максимум да победят. Уверен съм в това, което правя, защото това е дало резултати. Продължаваме по изградената стратегия - подготовка на играчите за всеки отделен мач. Спокоен съм и вярвам на момчетата. Те са с много професионално отношение към тренировките", каза Пенев. 

  Сподели
396