ЦСКА и Лудогорец ще се опитат да не получат гол в първия мач за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА и Лудогорец ще се опитат да не получат гол в първия мач за Купата

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 07.04.2021 г.
Час: 19:30 ч.
Съдия: Волен Чинков


ЦСКА приема Лудогорец на "Армията" в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на страната. Двата тима ще се стараят да не допуснат попадение и не е изключено да се "пазят" за реванша в Разград. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

През последните седмици в Борисовата градина се случи малко очаквана треньорска рокада. Любо Пенев се завърна в клуба, за сметка на уволнения Бруно Акрапович. Последният получи доста малко време, в което ще се запомни с победата над Рома в турнира Лига Европа. Въпреки това шефовете на тима решиха да направят смяна по никое време.

Назначението на Пенев също е изненадващо. Преди 2 години Ел Голеадор си тръгна, след като обвини част от ръководството, че не стои зад него, а под сурдинка се заговори, че няколко чужденци са му спретнали бойкот. И сега мнозина си задават въпроса как ще продължи всичко?

Още по-интересно е какво се промени в Любо Пенев и шефовете на клуба, за да се решат да работят отново заедно след раздялата през пролетта на 2019-а година. Тогава двете страни се изтърпяха само 3 месеца.

Един от лидерите на Сектор Г написа след поредната треньорската промяна на "Армията" в края на миналата седмица: "За мен Любо е избран като вариант, за да не "пискаме" ние феновете на ЦСКА".

Акрапович се ползваше с подкрепата на огромна част от активните привърженици на "червените". И те нямаше да приемат смяната му с треньор от типа Дани Моралес, Добри Митов или Стамен Белчев. Начинът всичко да мине мирно и тихо бе назначението именно на Любо, за когото е известно, че е любимец на публиката. Ясно бе, че срещу него запалянковците няма да се опълчат. Това не означава, че подводните камъни не са налице.

В първите си мачове обаче Любо Пенев вероятно ще донесе нужната свежест. Специално за този мач новият треньор на ЦСКА обяви, че няма контузени състезатели. Няма и наказани. В последния мач под ръководството на Бруно Акрапович – 0:1 от Берое в Стара Загора, бяха съхранени играчите, които висяха с картони – Юрген Матей, Брадли Мазику, Тиаго Родригес и Йомов.

Иван Турицов е футболистът, когото Любослав Пенев върна в ЦСКА през зимата на 2019 година, наложи в титулярния състав и младият играч стигна дори до националния отбор. Логично е да се смята, че точно той ще е първият избор за дясната зона на защитата, ако новият треньор наложи защита с четирима.

Прогнозите са, че занапред ЦСКА ще играе в схема 4-1-4-1 вместо досегашната 3-4-1-2. Пенев ще залага на нидерландците Юген Матей и Мено Кох в центъра, а вляво запазено място има Брадли Мазику. За десния бек конкуренцията е между Иван Турицов и Тибо Вион. Не е изключено и двамата да играят, като позицията на Вион да бъде сменена.

Според някои медии ще има смяна и на капитана в тима. Тази функция вече няма да бъде изпълнявана от Петър Занев. Фаворит за нов капитан е португалският халф Тиаго Родригес. Очаква се Пенев да обяви избора си ден преди мача с Лудогорец. Легендарният нападател има практиката да избира капитана, а не да оставя това решение на футболистите. Подгласник на Тиаго ще бъде Амос Юга.

Двама от националите на Лудогорец - вратарят Пламен Илиев и крайният защитник Сисиньо, ще бъдат на линия за гостуването на ЦСКА. Пацо Тигъра получи травма на официалната тренировка на "трикольорите" в Белфаст и не игра срещу Северна Ирландия. Сисиньо пък се контузи в двубоя с Италия (0:2), когато бе заменен от Бирсент Карагарен още на почивката.

Бразилецът с български паспорт вече е в Разград, но не игра в контролата с Етър, тъй като треньорът Валдас Дамбраускас реши да му даде почивка, за да е напълно готов за мача за Купата.

Сисиньо е много важен за Лудогорец, защото в момента Дамбраускас има само двама бека - него и Жордан Икоко, а Антон Недялков все още лекува травма и със сигурност е аут за мача срещу бившия си тим.

"Мачът в сряда е първото полувреме, а второто е в Разград. Резултатът, какъвто и да е той, няма ни прати на финала. По принцип подобна пауза влияе лошо на отборите. Ние тренирахме добре, но истината е, че ни липсваха официалните мачове. Треньорът на ЦСКА е различен. Всички знаем какъв наставник и какъв играч беше. Знаем каква беше футболната му философия. Когато дойде треньор с идея за атакуващ футбол, винаги вдига атмосферата в отбора. Защото играчите искат да поемат тази отговорност. Трябва да сме готови да посрещнем всичко, което ни дава ЦСКА", заяви треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
343