Гърневски: Българският футбол е зле заради Бай Ганьо от "Овча купел"


Н. Гавазов

Гърневски: Българският футбол е зле заради Бай Ганьо от

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски взе отношение към скандала между президента на Славия Венци Стефанов и спортния директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов - Гонзо.

По-рано Гонзо разкритикува спуснатата анкета от БФС за формата на родния елит, а босът на Славия отвърна, че служители в клубовете нямат право да вземат решения относно формата на първенството.

Гърневски застана на страната на Иванов, атакувайки Стефанов за политическите му пристрастия.

"Неслучайно българският футбол е в окаяно състояние, защото нивото му все още се определя от хора като сикаджията Стефанов. За разлика от Гонзо, който взривяваше  публиката, пронизвайки безмилостно противниковите мрежи, бай Ганьо от "Овча купел" е опънал под тирантите си тениска с лика на Путин, за да ни докаже проруския генезис на националните ни предатели.

Нали си спомняте, как се хвалеше като продавач на битака в Якоруда, че той е свързал Решетников с Нинова, за да й препоръча Радев за президент?...

Кажете ми приятели, как ще имаме съвременен футбол, когато той се управлява от хора като чичо Венци? Крайно време е демокрацията да дойде и за това привилегировано котило, спотаило се под футболната сянка. Този сегмент от обществото, наистина, натрапчиво, ни подсеща за пропуснатата лустрация след 1989 г. Докога гнусните гаулайтери от прехода ще издевателстват над играта на народа?

Никога не съм крил, че ценя немската култура, образование, ред и постижения, но никога не бих си позволил да облека и нося показно тениска с лика на Хитлер", заяви Стефанов.

  Сподели
247