Петър Величков: С Бербатов може да поемем управлението на БФС


FUTBOL-TV

Петър Величков: С Бербатов може да поемем управлението на БФС

“Ясно е и е казано, че ние с Бербатов работим в екип. Възможно е в тази конфигурация да поемем управлението на БФС, ако ни бъда гласувано доверие, разбира се. Идеята днес обаче не е да говорим за това". Това заяви членът на Изпълкома Петър Величков.

"Поколението на Бербатов, Стилиян Петров, на Мартин Петров трябва да поеме своята отговорност за бъдещето на българския футбол. Но на тях им трябва помощ. БФС има нужда от тежка реформа. Точно там виждам аз моето място", каза той на пресконференцията си днес.

"Оправдания от рода на това - малка нация сме, малко таланти имаме са неоснователни. Българският футбол има нежда от тежка реформа, за която не съм убеден, че хората знаят какво трябва да се направим, дори като обем работа. Бербатов като футболист не се е провалял, аз като ръководител не съм се провалял. За мен хората казват, че като вляза в джунглата, винаги излизат от другата страна. Хората в нашия екип са без всякакви зависимости. Хората в нашия екип да млади, сериозни футболни имена", заяви още той и говори за другия кандидат - Христо Порточанов:

"Предпочитам за хора, които не познавам, да не коментирам и да не говоря. За такива хора, могат да говоря само това, което е останало след това. В тази връзка, ако погледна какво е останало след Христо Порточанов ми е трудно да видя нещо. Аз уважавам Венци Стефанов. Не само във футбола сме имали пресечни точки. Той години наред дава във футбола. Той самия е пълен с добри намерения. Аз съм убеден, че всички хора имат добри намерения. Но не съм убеден, че тези хора имат капацитета за това. За мен не е ОК да се използва подобен език и то за човек, който редом с Христо Стоичков е стигнал далеч във футбола. Нека да не търсим там конфронтация и злепоставяне. Тази спекулация по отношение на Бербатов. Аз не искам да се изживявам като адвокат на Бербатов. Попитайте го и него и той ще ви каже своята версия. Аз я знам и я уважавам. Ако си работиш в една нездрава среда, непродуктивна среда. Венци Стефанов е сериозен фактор в българския футбол. Той е тези хора, които казва нещата с истинските им имена. Не приемам това, че хората, които са давали трябва да управляват. Но ако следваме тази логика, трябва да споменем и Младен Михалев. Трябва да седнат на една маса, Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев, Младен Михалев, колегите от ТИМ, и да теглят чертата. И който дава най-много да управлява. Ако това е начина, да го направим...", заяви още той.

  Сподели
100