ЦСКА ще се справи с Ботев Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи с Ботев Враца

ЦСКА - Ботев Враца
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 18.03.2021 г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Георги Николов


ЦСКА приема Ботев Враца на "Армията" в среща от 1/4-финалите в турнира за Купата на страната. "Армейците" са фаворити, с оглед на формата и амбициите на двата отбора. Освен това при гостите имаше треньорска рокада, което няма как да не повлияе върху предстоящия двубой. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Участието на капитана на ЦСКА Петър Занев в двубоя за Купата срещу Ботев Враца ще е под въпрос до последно. Централният защитник пропусна победата над Етър заради травма в адукторите, като изобщо не попадна в групата. Ако 35-годишният национал не се възстанови, срещу врачани в отбрана ще действат отново Пламен Гълъбов, Юрген Матей и Мено Кох.

Почти сигурно Бруно Акрапович няма да разчита и на титулярния си вратар за мача. Очаква се босненецът да пусне като титуляр Димитър Евтимов, който ще смени Густаво Бусато. Срещу Етър през уикенда Бусато получи контузия и бе заменен принудително в 67-ата минута именно от Евтимов.

Бразилецът падна лошо на гърба и главата си и се наложи да напусне терена, като при смяната показа, че се чувства дезориентиран и не вижда ясно. Той веднага бе откаран с линейка от стадиона. Направените му изследвания са показали, че няма сътресение и юношата на Гремио физически е добре.

От щаба на ЦСКА обаче предпочитат да не рискуват с 30-годишния Бусато и ще му дадат още малко време за възстановяване. Бразилецът е футболистът с най-много игрови минути от "червените" в първенството – 1777. През сезона освен в 20 мача вefbet Лига той участва още в 1 двубой за Купата и във всички 10 срещи в Лига Европа.

На пейката може да остане и Георги Йомов. Последният разочарова с изявите си в последния мач, като пропусна и дузпа. Ако националът не е титуляр, то мястото му ще заеме Енрике Рафаел. Под въпрос за мача са още халфът Амос Юга и нападателят Адалберто Пеняранда. И двамата не бяха готови за двубоя срещу Етър, а не е изключено да получат още малко време, за да се възстановят напълно.

Антони Здравко напусна поста старши треньор на Ботев Враца след загубата с 1:3 от Левски в 21-вия кръг на родния шампионат. Наставникът е подал своята оставка, а клубното ръководство я прие. С него си тръгна и Валентин Илиев. От клуба обаче веднага реагираха и назначиха Веселин Великов за нов треньор. Младият наставник ще трябва да опита да спаси отбора от изпадане, а преди това има сериозен тест за Купата - ЦСКА. Великов има само един проблем преди двубоя. Новият треньор няма да може да разчита на Чавдар Ивайлов, който е наказан. Всички останали футболисти са на разположение.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
285