Купата на България ще има нов носител - Лудогорец отстрани Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Купата на България ще има нов носител - Лудогорец отстрани Локо Пловдив

Локомотив Пловдив, който два поредни пъти спечели Купата на България, тази година ще остане без този трофей. "Смърфовете" загубиха с 1:2 като гости на Лудогорец в Разград. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. Пловдивчани могат да съжаляват, тъй като през целия мач пропиляха 3-4 отлични голови положения.

А Лудогорец откри резултата веднага след почивката с дебютен гол на Пиерос Сотириу. Нападателят беше намерен с хубаво центриране от Текпетей и с глава прати топката в мрежата на Пиргов. До края на редовното време гостите продължиха да бъдат по-активни и успяха да стигнат до така важния гол, който падна в добавеното време.  Георги Минчев в беше освен сам на втора греда и засече центриране по земя на Диниш Алмейда, с което прати мача в продължения.

В 102-ата минута Димитър Илиев стреля към вратата, но Григоре се хвърли на шпагат. Капитанът на Локо Пловдив поиска дузпа за своя отбор, а при повторенията се видя, че топката удря ръката на румънеца, но наказателен удар не бе даден.

В 114-ата минута на срещата Мавис Чибота напредна през защитата на Локомотив и стреля с десния крак, неутрализирайки опеката на Пиргов - 2:1 за Лудогорец.

След последния съдийски сигнал последваха грозни сцени, а в крайна сметка Жордан Икоко и Пауло Уртадо получиха червени картони.

  Сподели
445