Левски ще се поздрави с победа срещу Славия


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу Славия

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 17.03.2021 г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Радослав Гидженов


Славия приема Левски на своя стадион в среща от 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Победителят ще се реши от един мач, като "белите" имат леко предимство да се играе на техен терен, но без публика. "Сините" пък се опитват да спасят сезона, като евентуален триумф този турнир ще зарадва доста феновете на тима. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

В шампионата двата тима се представят изключително слабо. В отделни моменти Славия дори бе на последното място. Левски пък в последно време се намира доста близо до зоната на изпадащите, което също се счита за провал. В турнира за Купата обаче и двата тима се справят прилично, като до този момент се справиха с досегашните си съперници.

Десният бек Драган Михайлович е единственият от контузените в Левски, който има някакви шансове да се завърне в игра. Славиша Стоянович и екипът му се надяват, че бившият футболист на Апоел Никозия ще се възстанови до мача в сряда в столичния квартал "Овча купел". Михайлович се контузи преди срещата на "сините“ с Ботев Пловдив и в последните два мача мястото му бе заето от Ивайло Найденов.

Травми продължават да лекуват много футболисти на Стоянович. Най-прясна е контузията на Начо Монсалве, който бе ударен много лошо от вратаря на Ботев Враца и ще е извън терените за неопределено време. Испанският защитник на Левски на този етап не се нуждае от операция, след като е станало ясно, че няма спукан далак. Той има две счупени ребра. Монсалве бе изнесен с носилка от терена, а веднага след това линейката на стадиона го закара до местната болница. Там е било взето решение, че защитникът на Левски трябва да бъде транспортиран до Пирогов, където му бяха направени обстойни прегледи.

В лагера на Славия настроението по-добро, тъй като всички в тима са останали доволни от победата над Монтана с 2:1, преди броени дни. Благодарение на успеха си "белите" съумяха да се отдалечат от зоната на изпадащите. Сега всички погледи са насочени към двубоя за Купата.

"Радвам се, че навлизаме в игрови ритъм. Левски не показва много силни игри, но това не значи, че е лесно преодолим съперник. Нищо не е решено за нас, както в първенството, така и в турнира за Купата на България. Когато победиш настроението в съблекалнята винаги е добро", заяви треньорът на Славия Александър Тарханов.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
306