ЦСКА с важни три точки срещу Етър (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА с важни три точки срещу Етър (видео)

ЦСКА победи Етър с 1:0 в мач от двадесет и първия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни.

През първото полувреме армейците бяха отборът, който владееше повече топката и търсеше попадение от самото начало на двубоя. 

В 23-ата  минута Тиаго Родригез изведе Брадли Мазику, който нахлу в наказателното поле и бе повален от Здравко Илиев. Главният арбитър моментално посочи бялата точка и показа жълт картон на Илиев. Зад топката застана Георги Йомов, който стреля в десния ъгъл на Христо Иванов, но капитанът на Етър изби в корнер и спаси дузпата.

След точно половин час игра Тиаго изведе Йомов на отлична позиция, но отново стражът на гостите отрази изстрела му. Три минути по-късно Юрген Матей засече центриране от корнер с глава, но отново капитанът на виолетовите успя да запази вратата си суха. Малко след това Жорди Кайседо надбяга защитник на виолетовите и стреля покрай десния страничен стълб.

През втората част червените продължиха да атакуват и да бъдат по-агресивният отбор на терена. Още в самото начало Жеферсон подаде отлично към Кайседо, който останал очи в очи с Христо Иванов стреля покрай дясната му греда. Три минути по-късно Тибо Вион шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на противниковия вратар. В игра за ЦСКА се появиха Енрике Рафаел и Бисмарк Чарлс, които замениха Йомов и Синклер. Веднага след двойната смяна последва красива атака за червените, като Мазику подаде към Кайседо, който преодоля противников футболист, навлезе мощно в наказателното поле и намери Енрике Рафаел, който буквално с първото си докосване на топката се разписа и откри резултата за 1:0.

В 67-ата минута Густаво Бусато получи контузия и бе заменен от резервния вратар Димитър Евтимов. В 73-ата минута Вион центрира от корнер и Тиаго засече топката от воле от граница на наказателното поле, но отново стражът на Етър успя да спаси. До края на срещата армейците продължиха да атакуват, но нямаше повече попадения и така хората на Бруно Акрапович се поздравиха с напълно заслужена победа.

Следващият мач на ЦСКА е на 18 март (четвъртък) ОТ 17:00 часа, когато на стадион "Българска армия" гостува съставът на Ботев Враца в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
426