Кралев даде малко информация за това какво се случва със стадиона на ЦСКА


FUTBOL-TV

Кралев даде малко информация за това какво се случва със стадиона на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обясни какво се случва със стадион "Българска армия" и кога ЦСКА ще има ново съоръжение. Той стори това в социалната мрежа Фейсбук. 

Фен на "червените" попита Кралев кога ЦСКА ще има нов стадион, като министърът отговори: "Когато клубът пожелае да подпише документите за учредяване на съвместното дружество".

Този отговор обаче не зарадва особено привържениците на ЦСКА. В официалната група на тима във фейсбук, един от феновете на тима обясни, че иска да се зададт още въпроси. Ето какво написа той, публикуваме, без редакторска намеса:

Гледам, че е излязла нова мода да се пита Красен Кралев за стадиона. Той естествено хвърля камъка в нашата градина. А ние се държим така, все едно никога не сме виждали министър да шикалкави.
Мен ме е блокирал и затова ще помоля питащите да му зададат няколко въпроса:
1. Какви са условията по договора, които държавата предлага, че ответната страна се дърпа?
2. Държавната фирма - собственик на базите, чиито принципал е министър Кралев, променила ли е по надлежния ред статута на земята в Панчарево?
3. Същата фирма извадила ли е Разрешение за строеж на стадиона?
4. Държавата какви неотменими парични гаранции дава, ако под натиска на еколози или общественици/сини/ утре реши да отмени Разрешението или да спре започналия вече строеж/не е да не сме го виждали/?
5. Държавата защо не се погрижи за своята собственост, не построи стадиона и после да ни го даде на символичен наем/така както ще се процедира в Пловдив/? Това е много по-законно, отколкото случаят в Пловдив, защото там собствеността не е държавна, а общинска.
6. Докога ще продължава двойният стандарт за едни всичко да се дава безвъзмездно или на безценица, да им се строят стадиони, трибуни и козирки, а други да плащат милионни наеми за руини и да им се пречи всячески да строят дори със собствени средства?
7. Кога държавата ще се погрижи за базите на другите спортове в ЦСКА така, както построи зали на много други места в страната.

  Сподели
129