Левски ще запише трудна победа над Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

Левски ще запише трудна победа над Ботев Пловдив

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 07.03.2021 г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Георги Николов


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в среща от предстоящия кръг в родния шампионат. "Сините" са фаворити, с оглед на слабото представяне на "канарчетата". Все пак не е изключено да се стигне до изненада, но от FTV и Futbolbet ви предлагат да пробвате знак - 1.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович е останал изключително доволен от играчите в последния мач за Купата. Преди броени дни "сините" се справиха с Берое и продължиха напред в надпреварата. По всичко личи, че този турнир ще е голямата цел на Левски, като евентуална купа ще спаси сезона. В шампионата обаче "сините" имат нужда от повече точки поне, за да се отдалечат повече от зоната на изпадащите.

Стоянович вероятно няма да направи нито една промяна от стартовите 11, които играха срещу Берое. Иначе с травма е Валери Божинов, но така или иначе той не е гласен за титуляр през този сезон. Неговата цел е свързана повече с това да учи по-младите футболисти.

Четирима от основните играчи на Ботев Пловдив почти сигурно пропускат гостуването на Левски от 20-ия кръг. Това са Кевин Янсон, Салиф Сисе, Виктор Генев и Мите Цикарски. Шведът е болен, а Цикарски е с контузия, поради която пропусна последните два мача на "канарчетата“. Сисе и Генев получиха травми в последния мач на Ботев Пловдив за Купата на България срещу новака в елита - ЦСКА 1948. Димитър Тонев пропусна мача срещу "червените“ и за него ще бъде преценено в събота дали ще може да вземе участие в мача срещу Левски.

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич обаче има голяма група от играчи, тъй като при "канарчетата" има доста нови попълнения. Така новият наставник няма да има проблеми с избора за стартов състав за двубоя срещу "сините". 

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
508