ЦСКА срещу Локо Пловдив: Ученикът няма да надвие учителя


FUTBOL-TV

ЦСКА срещу Локо Пловдив: Ученикът няма да надвие учителя

ЦСКА - Локомотив Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Валентин Железов


ЦСКА приема Локо Пловдив на своя стадион в може би един от най-интересните мачове от кръга на родния шампионат. Двубоят реално противопоставя втория срещу третия в класирането, като разликата между двата тима е само точка в полза на "армейците". Освен това Бруно Акрапович за първи път ще се изправи срещу бившия си тим, където треньор в момента е Александър Тунчев. Именно последният бе помощник на Акрапович в Локо, но сега пое кормилото. Очаква се с интерес да се види, дали ученикът може да надвие учителя. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович ще направи промени в състава си за предстощия мач с бившия си отбор Локомотив Пловдив. Амос Юга се завръща, след като изтърпя наказанието си. Така той ще поеме ролята си на шеф в средата на терена, като ще си партнира с Тиаго Родригес. Двамата не за първи път ще играят един до друг, като ролята на Юга е най-вече да разбива играта на съперника, а португалецът се нагърбва повече с функцията да изнася топката.

Младият нападател Бисмарк Чарлс ще бъде титуляр във втори пореден мач на ЦСКА. 19-годишният ганаец ще излезе сред стартовите 11 и в утрешното домакинство срещу Локомотив Пловдив. Миналия уикенд тийнеджърът записа официален дебют в дербито с Лудогорец в Разград, когато влезе като резерва. Във вторник срещу Черно море за Купата на България Бисмарк за първи път попадна в титулярния състав и имаше важна роля за успеха с 3:1 - вкара гол в началото и изработи дузпа още до почивката.

Чарлс подписа с "червените" в началото на февруари, след като премина проби по време на зимната подготовка. Срещу Локо - той ще си партнира с Жорди Кайседо в нападение. Зад тях се очаква отново да бъде Георги Йомов, отличил се с две попадения в мача с "моряците". След днешната тренировка пък ще се реши дали Тибо Вион за пореден път през пролетта ще бъде преквалифициран в дефанзивен халф, или французинът ще бъде върнат на десния фланг като халф-бек.

"Александър Тунчев работеше с мен 3 години. Работата с него беше хубава. Това е качествено момче, което иска да учи. Не искам да кажа, че всичко, което е научил, идва от мен. Той има качества иска да намери своя път. Същата е ситуацията с Георги Илиев. Всеки треньор има своя път. Не съм бил в ситуация, в която да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен. Той ще намери пътя в кариерата си. Дали ще е същия стил или не това е негов път. За утре искам три точки от нас“, каза Акрапович.

В Локомотив Пловдив правят всичко възможно, за да уредят с картотека новата си звезда Паоло Уртадо за мача с ЦСКА. Заради проблеми с документите "смърфовете" все още не са картотекирали перуанеца. Надеждата е това да се случи до края на работната седмица. Перуанският национал бе представен на 21 февруари, но до момента не е дебютирал, тъй като картотеката му се бави. Основният проблем е работната виза, както и документи от бившия му клуб Коняспор.

За визитата на ЦСКА в състава ще се завърнат Парвиз Умарбаев и Диниш Алмейда.

Вратар номер едно на България за миналата година Мартин Луков ще бъде извън терените по-дълго от първоначалните очаквания. Стражът на Локо контузи глезена си по време на мача с Етър преди няколко дни, като се смяташе, че ще бъде аут от игра за две-три седмици.

След направените допълнителни изледвания е станало ясно, че Луков има счупване в глезена и ще трябва да бъде опериран. При това положение вратарят ще бъде извън игра за два-три месеца. От Локомотив веднага реагираха и подписаха с нов вратар - Ивайло Василев. Той е юноша на Левски, но за последно е играл в Локо София. Василев ще бъде резерва на Илко Пиргов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
371