Акрапович: Не ми се бе случвало да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен


FUTBOL-TV

Акрапович: Не ми се бе случвало да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен

Старши треньорът Бруно Акрапович даде пресконференция преди мача срещу Локомотив Пловдив. Двубоят от XХ кръг на Първа лига е утре (6 март) от 17:30 часа стадион "Българска армия" и ще се играе пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус.

"Винаги казвам - ние сме ЦСКА и винаги искаме трите точки. Риск е да влезем със спокойствие в даден мач. Не искам това. 3 точки се вземат когато излезеш на терена с манталитет на победители“, допълни още треньорът на "червените“.

Той коментира и сблъсъка с Александър Тунчев, който бе негов помощник 3 години. "Александър Тунчев работеше с мен 3 години. Работата с него беше хубава. Това е качествено момче, което иска да учи. Не искам да кажа, че всичко, което е научил, идва от мен. Той има качества иска да намери своя път. Същата е ситуацията с Георги Илиев. Всеки треньор има своя път. Не съм бил в ситуация, в която да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен. Той ще намери пътя в кариерата си. Дали ще е същия стил или не това е негов път. За утре искам три точки от нас“, каза Акрапович.

Той заяви, че първо ще разбере какво е състоянието на всички футболисти и след тренировката вече ще има яснота за стартовия състав срещу "черно-белите“.

"Не е мой стил да правя напрежение преди мача. Цял живот се занимавам с футбол. Мога да оставя неща, които ми пречат. Моята работа е мое хоби. Защитавам себе си, професията и моите играчи. Мисля, че стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите. Искам да кажете дали може да работите вие под толкова голямо напрежение. Гледах мачове, имаше хубави и лоши решения на реферите. Хора сме, всички грешим. Напрежението не помага на съдиите. Навсякъде ВАР помогна. Основно виждам, че се вземат решенията за засада, но има моменти, в които решенията не са чисти въпреки ВАР и трябва да се чака минута-две. Това пречи на ритъма на игра“, допълни още специалистът.

  Сподели
339