Любо Пенев: Имаме потенциал да сме 6-цата


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Имаме потенциал да сме 6-цата

Треньорът на Царско село Любослав Пенев заяви, че тимът му има сили да играе в шестицата, но отборът е допуснал много точки. Домакините допуснаха равенство в заключителните минути на двубоя с Ботев Пловдив.

"Коварен резултат 2:0 е, когато не вкарваш. Имахме една-две ситуации. Клишета – Ако не вкараш, ще ти вкарат. Когато не затваряш мача, губиш точки. Поздравявам момчетата, добър мач изиграха. Но това е игра на голове. Имаме при 2:0 греда, при 2:1 още няколко чисти положения... Това е причината, няма къде да я търсим. Бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим“, заяви Пенев.

"Трябва да работим във всички посоки. Трудът, който полагаме, няма да бъде изтрит от съдиите. Не свири дузпа, ако има - да я даде. Не искам да пречат. Целият труд, който се полага през седмицата отива някъде. Трябва да продължим да работим. Имаме потенциал да бъдем в шестицата. Изпуснахме много точки по наша вина. Днешният мач е пресен пример. Продължаваме да работим за следващите мачове. Тактически отборът е много добре, но трябва да вкарваме. Може и малко да са притеснени от това, че правят пропуски, но непрекъснато ги мотивирам. Не можем да заровим главите си под възглавницата защо не се получават нещата. Трябва да тренираме, това е“, добави още той.

"Привлякохме добри футболисти. Има конкуренция в отбора, което е положително за мен и футболистите. Няма ли такава, няма как да израстват момчетата“, каза Пенев в ефира на Диема.

70