Черно море ще си тръгне с точка от Армията


FUTBOL-TV

Черно море ще си тръгне с точка от Армията

ЦСКА - Черно море
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Радослав Гидженов


ЦСКА приема Черно море на своя стадион в среща от 18-ия кръг на родния шампионат. Трусовете при "армейците" през последните дни няма как да не окажат влияние върху играта на тима. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

ЦСКА стартира отлично 2021-ва година. Само преди седмица "червените" се наложиха над Славия с 1:0 на заснежения терен в "Овча купел" и дадоха сериозна заявка, че ще преследват лидера Лудогорец. Ден по-късно обаче последва трансфер на звездата на тима Али Соу в Русия. Оттам се стигна до гневна декларация на феновете по адрес на Гриша Ганчев. Последният обяви, че напуска. През седмицата стана ясно, че той все пак ще издържа финансово отбора до края на този сезон. Това обаче едва ли топли много футболистите на тима.

По последна информация наставникът на тима Бруно Акрапович прави всичко по силите си да държи настрана играчите от написаното в медиите, но това се оказва доста трудна задача. Добрата новина за треньора е, че нападателят Жорди Кайседо ще бъде на разположениеза предстоящата шампионатна среща с Черно море в събота.

Ръководството на клуба направи всичко необходимо, за да осигури "жълтата карта“ на футболиста и той вече е картотекиран в БФС. Еквадорецът тренира усилено и пълноценно с тима от десет дни, а в неофициалния си дебют в контролата срещу Локомотив София се отчете с хубав гол. По всяка вероятност той ще е титуляр, като на него ще се разчита да замени голмайстора Али Соу.

Акрапович няма друга адекватна опция за върха на атаката, тъй като ганаецът Бисмарк Чарлс до вчера не бе картотекиран. Както е известно, Ахмед Ахмедов бе даден под наем на Нефтчи (Баку), а Тонислав Йорданов бе продаден на Арда (Кърджали). Така единственият типичен централен нападател, който ще е на линия за мача в събота, остава Кайседо. Той доскоро бе част от бразилския Витория Баия, където напусна със скандал.

Жеферсон пък вече тренира на пълни обороти. В дните до срещата с Черно море босненският специалист ще реши дали да заложи на него сред титулярите, или ще го остави резерва, но второто е по-вероятно. След наказание се завръща Амос Юга. Той обаче виси с 4 жълти картона. С натрупани картони са още Георги Йомов и Брадли Мазику. Ако някой от тях бъде предупреден официално срещу Черно море, ще пропусне мача с Лудогорец в Разград на 27 февруари.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на ЦСКА от 18-ия кръг наefbet Лига. В нея попадна новото попълнение на "моряците" Зе Гомеш, който е юноша на Бенфика и очакватанията към него са големи. След изтърпяно наказание се завръща опитният Васил Панайотов.

Двубоят пропускат Исмаил Иса, Леандро Андраде, Мирослав Енчев и Георги Божилов, които лекуват контузии, както и Емил Янчев и Велислав Василев.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
398