Наско Сираков: Основното нещо, което ме вълнува е Левски да има нов стадион


FUTBOL-TV

Наско Сираков: Основното нещо, което ме вълнува е Левски да има нов стадион

Собстветикът на Левски Наско Сираков коментира темата със стадиона на тима. Той говори пред медиите след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

"Това е ден, в който трябва да се поклоним пред делото на един от най-великите българи. Много е казано за Васил Левски. Трябва да си спомняме с почит и уважение към това, което е направил този велик българин", започна Сираков.

Той бе запитан и за ст. "Георги Аспарухов". "Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това беше първата стъпка. Павел Колев го обясни подробно вчера. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи е невъзможното в най-кратки срокове, за да се направи тази стъпка. Той показа, че е съпричастен към българския спорт. Призовавам институциите, които са под него, като министерството на спорта и на икономиката да бъдат също толкова експедитивни. И да доведем тази първа стъпка до финализиране в най-близко бъдеще", добави той.

"И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е Левски да има нов стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Борбата ни за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото нещо е да успеем да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи", добави той.

"Разбира се че няма да има, ние сме частно дружество – самият сектор А, който е недостроен, е собственост на акционерното дружество. Държавата прави това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас. Много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион", завърши Сираков.

  Сподели
167