ЦСКА ще се справи със Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи със Славия

Славия - ЦСКА
Стадион: "Славия", София
Дата: 13.02.2021 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Никола Попов


ЦСКА гостува на Славия в "Овча купел" в първи официален двубой и за двата тима за 2021-ва година. "Армейците" изглеждат фаворити, с оглед на амбициите на двата тима, но мачовете на Славия винаги са трудни за прогнозиране. Все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си знак - 2.

В последните месеци при "армейците“ настъпиха много промени, повечето от тях – положителни. Минаха години, откакто ЦСКА за последно изглеждаше така убедително във всяко едно отношение – фуболисти, резултати, ръководство, трансферна и цялостна клубна политика.

Подготовката на "червените“ мина доста "тихо“ в сравнение с тези на повечето български клубове. ЦСКА започна да работи усилено без да вдига ненужен шум около себе си. Бяха осъществени както изходящи, така и входящи трансфери – както е нормално във всеки трансферен прозорец. Сделките изглеждаха добре обмислени, като "армейците“ успяха да запазят целостта на своя състав, което е най-важното в случая.

Младият Валентин Антов напусна ЦСКА в посока Серия А. В дните преди мача Ахмед Ахмедов бе даден под наем в Азербайджан. Преди това Юнус Санкаре стана играч на Панатинайкос, а Тонислав Йорданов бе продаден на Арда.

"Армейците“ обаче "играха“ разумно на трансферния пазар и на пръв поглед постигнаха добър баланс между изходящи и входящи трансфери.

Така чаканият нападател Жорди Кайседо пристигна на "Армията“. Али Соу също ще е на разположение, като се очаква много и от двамата играчи. Халфът Федерико Варела тепърва ще се доказва, а младият Чарлс Бисмарк изглежда като обещаващо попълнение в редиците на ЦСКА.

Както всеки друг старт обаче, този също е непредвидим. Първи официален мач след паузата, гостуване, съперник, който се намира в криза – определено фактори, които могат да доведат срещата в много различни посоки.

Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович ще трябва да реши сериозни проблеми с окомплектоването на халфовата линия за първия шампионатен мач през пролетта. Треньорът няма да може да разчита на наказания Амос Юга. Под сериозен въпрос е и контузеният Жеферсон.

В Славия също има проблеми. Смятаният за титуляр в състава на "белите" - Драгош Фирцулеску има здравословен проблем и е под въпрос за мача с ЦСКА. Той е минал ядрено-магнитен резонанс заради болежки, които го измъчват още от лагера в Турция. Футболистът е под въпрос за двубоя.

В дните преди мача Славия се раздели с Венцислав Христов и Христо Иванов. Договорите на двамата бяха прекратени по взаимно съгласие. Тимът от "Овча купел" обаче се подсили с 25-годишния тунизиец с френски паспорт Надер Гандри. Договорът между двете страни е до края на настоящия сезон, т.е. за шест месеца. Футболистът изкара пробен период с тима в Турция и бе одобрен от треньора на белите Александър Тарханов. Очаква се централният защитник да вземе участие още в първия шампионатен двубой през новата година срещу ЦСКА.

В Славия очакват и още един играч - Питър Макрилос. Австралийски офанзивен халф с гръцки корени, но той все още не е подписал, а дори това стане, то вероятността да бъде картотекиран веднага е доста малка.

"Срещу ЦСКА ще бъде борба. Времето ще е лошо, но ще играем за победа. Имаме доста млади момчета, с тях се работи по-трудно, защото е нужно време. Аз дойдох в тежка ситуация в отбора. Осъзнаваме, че не е леко за работа. Ще направим всичко възможно да излезем от тази ситуация. Аз съм опитен треньор. Имал съм по-сложни ребуси в Русия и съм ги спасявал", заяви наставникът на Славия Александър Тарханов.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251