Коронавирус е причината футболист на ЦСКА да пропусне цялата подготовка на тима


FUTBOL-TV

Коронавирус е причината футболист на ЦСКА да пропусне цялата подготовка на тима

Жул Кейта е изкарал COVID-19 в родината си Гвинея и това също е възпрепятствало прибирането на футболиста в България, информира "Т.С.". Фланговият нападател пропусна цялата зимна подоготвка на ЦСКА и е пред раздяла с клуба, която би трябвало да бъде официализирана тази седмица. След контролата със Струмска слава на 25 януари от "Армията" обявиха, че Кейта е болен и е представил медицински документ от лекаря си.

Оказа се, че здравосолвният проблем е бил инфктиране с коронавирус. След излизането от карантина пък гвинеецът не е могъл да даде отрицателен тест, което допълнително е усложнило възможността му да пътува.

22-годишното крило е преотстъпен от френския Ланс до лятото, но по всичко личи, че няма да изпълни докрай наема си. Кейта не е тренирал с отбора от началото на миналия декември, когато бе пуснат да се прибере при семейството си в Гвинея след ненадейната кончина на брат си. Оттогава той не се е връщал в София, като според някои информации е пожелал пред ръководството да прекрати договора си с клуба.

Друг играч пред раздяла с "армейците" е португалският защитник Нуно Томаш. Наемът на ибериеца във финландския КуПС Куопио изтече през декември. Макар да има контракт с ЦСКА до 2022-а, той не е желан в тима, но все още официално развитие по казуза няма.

  Сподели
149