Феновете на ЦСКА с обръщение към държавата


FUTBOL-TV

Феновете на ЦСКА с обръщение към държавата

"Фен клуб Сектор Г" поиска от държавата да разреши на запалянковците да подкрепят своите любимци на стадиона. Ето какво написаха феновете на ЦСКА в своята страницата  във "Фейсбук":

"Армейци,

Вече година сме в обстановка на глобална пандемия, а животът на всички ни е съвсем, съвсем различен от обичайното. Следим като граждани обстановката и мерките, които ръководните лица в държавата предприемат ежедневно. В този ред на мисли откриваме няколко нелогични модела, които засягат пряко и косвено нас като фенове на най-великата игра.

Все още не можем да приемем, че в мола, търговския център или големите вериги от магазини, които и ние посещаваме в ежедневието си, е по-безопасно от откритото пространство на трибуната на стадиона. Не можем да открием логика и защо например ресторантите в хотелите работят, а обикновените заведения не. Слушаме обясненията по тези въпроси и продължаваме да не разбираме "закономерността" на тези съждения.

Ако приемем, че ваксините са така чаканата панацея, която ще прекъсне този черен период от човешката история, то с нашите темпове на ваксинация животът в България би следвало да се нормализира около 2078 г. Дотогава ли ще чакаме, за да упражним нормалните си човешки права и свободи? Дотогава ли за едни ще може, а за други не? Въпросите са реторични.

Осъзнаваме напълно сериозността на моментната ситуация, но сме категорични в убеждението си, че посещаването на мачове на открито не крие кой знае колко по-големи рискове от гореизброените от нас дейности. За това ясно и категорично се обръщаме към отговорните фактори в държавата: Пуснете ни на стадиона! Футболът е за феновете!

от Фен клуб "Сектор Г"

  Сподели
274