Левски стопи разликата с ЦСКА на 3 точки след победа във Варна


А. Франгов

Левски стопи разликата с ЦСКА на 3 точки след победа във Варна


Левски трудно победи с 1:0 Спартак (Варна) като гост в мач от 13-я кръг на А ПФГ. Победното попадение отбеляза резервата Жоаозиньо 67-та минута. Гостите от София доминираха в мача, но на няколко пъти пропуснаха изгодни шансове за гол.

Първото полувреме започна с превес на „сините" от София. В 17-та минута обче груба грешка в защитата на Левски доведе до най-чистото положение в мача за Спартак. Велимир Иванович открадна една топка от Бистрон и излезна очи-в-очи с Цветан Димитров, след което се спъна и се сблъска с младия страж на Левски. Все пак топката попадна в друг футболист на Спартак, който не се ориентира и подаде пак на Иванович. Ударът към вратата обаче бе слаб и избит от защитниците на столичани.

В 30-та минута Лъчезар Балтанов отправи добър удар към вратата на Спартак, а 10 минути по-късно Тасевски центрира и Виктор Генев с глава нацели напречната греда на Илия Николов.

Така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0, като превес в играта имаха от Левски, но най-чистото положение безспорно бе за Спартак.

През втората част играта бе разпокъсана от много нарушения. Левски организира няколко добри атаки, които така и не доведоха до реални шансове за столичани. Все пак в 67-та минута Жоаозиньо отбеляза победното попадение за Левски. Бразилецът смени Николай Димитров седем минути по-рано и веднага раздвижи атаката на „сините". Жо овладя добре една топка след грешка на Венци Маринов и простреля Николов.

До края на мача двата отбора играха грубо и нервно, и до добри положения за гол така и не се стигна. Все пак Жоаозиньо пробра красив изстрел в самия край на мача, но Николов изби с мъка.

Куриозната ситуация на мача се разви в 75-та минута. След непрестанен обстрел с различни предмети от страна на публиката към старши-треньора на гостите Емил Велев, Кокала взе едно пакетче със семки от земята и ги опита, след което си ги сложи в джоба. Постъпката предизвика смеха на 400-500-те зрители на ст."Спартак".

Така вече разликата между Левски и лидера ЦСКА вече е само 3 точки, и всичко ще се реши в следващите три кръга. На ЦСКА им предстои тежко гостуване на Локомотив София и Мездра, както и домакинство на Литекс, а на Левски - домакинства на Пирин и Славия, както и гостуване в Перник на местния Миньор.

 

СПАРТАК (ВАРНА) - ЛЕВСКИ 0:1 (0:0)

0:1
Жоазиньо 67

СПАРТАК: Николов, Петров, Д.Дончев, Маринов,  Димов, Моралес, Георгиев, Иванович, Ст.Дончев (69-Малинди), Иванов, Сакалиев (81-Аврионов) (Банков, Байрактаров, Боев)

ЛЕВСКИ: Ц.Димитров, Миланов, Рабех, Бистрон (26-Генев), Вагнер, Сърмов, Балтанов (46-М.Иванов), Зе Соареш, Тасевски, Н.Димитров (62-Жоазиньо), Г.Иванов (Киш, Карлош, Христов, Илиев)

СЪДИЯ: Георги Йорданов

СТАДИОН: "Спартак", Варна - 3500 зрители

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Photo:BGNES

 

  Сподели
297