Левски с втора поредна победа в контролите


FUTBOL-TV

Левски с втора поредна победа в контролите

Левски победи словенския  Копер с 2:1 в третата си контрола по време на лагера в Хърватия. Попаденията за "сините“ отбелязаха Робърта и Стивън Петков през първата част.

"Сините“ започнаха по-активно двубоя и атакуваха още от първите секунди. В 12-ата минута Насиру Мохамед открадна една топка в центъра на терена, пусна извеждаш пас към Здравко Димитров. Той овляда кълбото, финтира защитник на словенците и стреля. Вратарят на Копер - Иван Варгич обаче спаси.

Три минути по-късно отново Здравко Димитров влезе към наказателното поле, получи топката и отново стреля, но над вратата.

В 17-ата минута Левски все пак поведе. Насиму Мохамед стигна до наказателното поле на противника, подаде към Здравко Димитров, който изведе Найджъл Робърта. Нападателят от своя страна реализира хладнокръвно в близкия ъгъл вратаря на Копер.

В следващите минути "сините“ продължиха със силната си игра. Робърта пробва удар с левия крак, но той бе блокиран в корнер. При ъгловия удар Симеон Славчев стреля с глава, но вратарят спаси.

В 23-ата минута Звонимир Микулич се намеси, след като Макс Баришич бе изведен сам срещу стража на "сините".  

В 28-ата минута Стивън Петков направи 2:0. Насиру направи пробив през центъра на защитата на словенците и след серия двойни подавания с Робърта и Петков, последният реализира.

В 30-ата минута футболистът на Копер Мула Хюсеинович направи безобразно нарушение срещу младия Патрик Габриел-Галчев и бе изгонен.  

До края на първото полувреме тепмото спадна и до чисти голови положения не се стигна.

В 55-ата минута Копер вкара попадение. След изпълнение на свободен удар Денис Церович, който бе оставен непокрит в малкото наказателното поле на "сините“ реализира.  

Левски можеше да вкара и трети гол в 59-ата минута. Здравко Димитров проби по левия фланг, топката се озова в резервата Марин Петков, чийто удар не успя да намери мрежата. В 63-ата минута Робърта стреля много мощно с левия крак, но изстрелът му мина покрай лявата греда на вратаря на Копер.

В следващите минути темпото на двубоя в Пореч спадна. Двата отбора заложиха повече на битка в центъра на терена и до нови попадения не се стигна.  

  Сподели
179