Дяков: Лудогорец винаги е уважавал конкурентите, но няма отбор, който да ни е нивото


FUTBOL-TV

Дяков: Лудогорец винаги е уважавал конкурентите, но няма отбор, който да ни е нивото

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков смята, че разградчани правилно са освободили Павел Върба от поста старши треньор, тъй като нещата при него просто не са се получавали. Халфът разкри, че отношението на специалиста и екипът му към него много го е разочаровало и затова обмислял да напусне Лудогорец.

"Изпращаме противоречива година. В Европа бяха далеч от нивото, което ни се искаше. Да се надяваме, че новата година, ще е по-успешна от предната“, започна Дяков изказването си пред БНТ.

"Истината е, че нещата не се получаваха. Не беше лош специалист г-н Върба, но може би беше правилно за клуба да се разделят пътищата и да се търси ново начало, тъй като наистина това бе една от слабите ни кампании, която направихме", сподели той.

"Манталитетът у нас е малко по-различен и смятам, че това е една от големите пречки за чуждестранните треньори, но за всяко нещо си има първи път. Надявам се, че с нашия нов чуждестранен треньор нещата потръгнат и да започнем да играем така, както всички са свикнали да гледат Лудогорец", добави капитанът на "орлите“.

"Вчера имахме с Дамбраускас съвсем кратък 20-секунден разговор. Няма как да знаеш що за човек е. Това, което разбирам за него от хората, които са контактували с него, е че той е възпитан, коректен човек. Истината е, че на терена ще се види как ще изглежда Лудогорец, тъй като там се показва треньорът. Какъвто и опит да има, каквито и качества да притежава, ако отборът не върви, винаги той го обира, така че се надявам да успеем".

"Има нужда да се коригират някои неща в отбора. В дефанзивен план не стояхме добре, получихме много голове. Трябва да поработим върху това и да си върнем комбинативния стил. Ако тръгнем да търсим причините, много са – новите играчи, коронавируса… Не искам да търся оправдания. Когато не играеш добре, можеш да намериш причини много“.

"Бях разочарован от отношението на предишния старши треньор и екипа му. Тук не става въпрос, че не съм играл – това е последното нещо, което трябва да коментирам. Други неща много ме заболяха. Аз не искам да научавам неща, свързани с мене, по медиите“, каза още Светослав Дяков.

"Истината е, че Лудогорец винаги е уважал конкурентите си. Все още обаче няма отбор на нашето ниво, ако играем както си играем. Има 2-3 стойностни отбора, които се опитват да ни доближат, но личното ми мнение е, че не са близо до нас“.

"Мечтата от малък ми е да се занимавам с футбол. Хората виждат бляскавата част, а не труда и другите неща.

"Като фен не ми е приятно да гледам националния отбор. Една-две или три загуби не би трябвало да притесняват никого, но игровото поведение не е това, което ни се иска. Иска ми се да виждам повече хъс“, завърши футболистът на Лудогорец.

  Сподели
274